Μεταξύ 6-24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η κοινή άσκηση Κύπρου - ΗΠΑ, "Silver Falcon 23”

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοινώνει την έναρξη της Ασκησης “Silver Falcon 23” στην επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 6-24 Φεβρουαρίου 2023.

Η Ασκηση διεξάγεται με τη συνεργασία της U.S. European Command (USEUCOM), του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Εθνικής Φρουράς. 

Η Silver Falcon 23 πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εξαίρετων διμερών σχέσεων Κυπριακής Δημοκρατίας - ΗΠΑ και, μεταξύ άλλων, έχει ως στόχο να θέσει σε δοκιμασία τις ακολουθητέες διαδικασίες σε περίπτωση κρίσης στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της υποστήριξης ανθρωπιστικών επιχειρήσεων εκκένωσης αμάχων μέσω της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και τη διαλειτουργικότητα των ενόπλων δυνάμεων των δύο κρατών σε περιπτώσεις κρίσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, δίδεται η ευκαιρία στις ένοπλες δυνάμεις Κύπρου – ΗΠΑ να συνασκηθούν και να αντλήσουν πολύτιμες εμπειρίες σε ένα αμοιβαία επωφελές πλαίσιο. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, μικρός αριθμός προσωπικού της USEUCOM θα διαμένει προσωρινά σε διάφορους χώρους στην Κυπριακή Δημοκρατία για τους σκοπούς της Άσκησης.

Η Άσκηση Silver Falcon 23 συνιστά ακόμη έναν πυλώνα της στρατηγικής σχέσης μεταξύ ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας και συνεισφέρει στην κοινή προσπάθεια για οικοδόμηση συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2023 - 11:19

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Συνεχίζονται οι έρευνες για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα
08:43
Λήγει στις 10 Μαρτίου η περίοδος ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας
08:33
Στο Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
08:09
Με συμβιβασμό έληξε η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
08:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
06:33
Ανακοινώνεται σήμερα το νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας
06:24
Αμερικανός αξιωματούχος θα διαπραγματευθεί την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς
06:17
Απόλλωνας - ΑΕΛ και ΑΕΖ - Ανόρθωση στις 19:00
06:13
Ελλάδα: Λαμβάνουν σήμερα αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες
05:43
Νέο βέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
05:36
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 21/2/24
05:28
20 Φεβρουαρίου
Η Βρετανία δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί την κυριαρχία των Φώκλαντ
21:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.