Σε επ’ αόριστο απεργία για την ΑΤΑ εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακή μονάδα της Πάφου

Σε επ’ αόριστο απεργία κατέρχονται από σήμερα οι εργαζόμενοι σε μια ξενοδοχειακή μονάδα της Πάφου λόγω της άρνησης της εργοδοτικής πλευράς να καταβάλει στους μισθούς Ιανουαρίου την ΑΤΑ.

Οι συντεχνίες προειδοποιούν ότι η απεργία θα κλιμακωθεί από αύριο και σε άλλες μονάδες που παραβιάζουν τις συλλογικές συμβάσεις.

Εκπρόσωποι των συντεχνιών υποστήριξαν ότι σχεδόν οι μισοί ξενοδόχοι της Πάφου δεν εφαρμόζουν την συμφωνία που επετεύχθη τον περασμένο Οκτώβριο για την παραχώρηση αυξήσεων στους εργαζόμενους στην βιομηχανία, καταγγέλλουν οι συντεχνίες που στηρίζουν την κινητοποίηση των εργαζομένων.

Υπενθύμισαν ότι από την πρώτη Ιανουαρίου θα έπρεπε να καταβάλουν το ένα δεύτερο της ΑΤΑ στους εργαζομένους, κάτι που αρνούνται να πράξουν ορισμένες μονάδες. Αθέτησαν επίσης την συμφωνία για καταβολή αυξήσεων στους εργαζομένους όπως σημειώνουν.

Συντεχνίες και προσωπικό υποστηρίζουν ότι ιδιαίτερα πέρσι οι τουριστικές μονάδες κατέγραψαν μεγάλα κέρδη και θα πρέπει να αποδώσουν και στους εργαζόμενους όσα τους αναλογούν.

Κάλεσαν επίσης το αρμόδιο υπουργείο να διασφαλίσει ότι η εργοδοτική πλευρά θα τηρήσει τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί.

ΑΤ

συντάκτης: Πανίκος Ευριπίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2023 - 12:39

Πηγή: Τηλεόραση ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Κατηγορίες εναντίον των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την εισαγωγή σκύλων
17:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.