Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής ισχύος της Εθνικής Φρουράς. (Βίντεο)

Σημαντικό, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, το έργο που επιτελείται στην Εθνική Φρουρά, ιδιαίτερα στον εξοπλιστικό τομέα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ 33ΜΚ 2.jpg

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο στρατόπεδο των καταδρομέων στο Σταυροβούνι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η Κύπρος είναι υπό κατοχή και θα ενισχυθεί περισσότερο η αμυντική ισχύς της Εθνικής Φρουράς, με τη διάθεση ποσοστού 2% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος για εξοπλιστικά προγράμματα.

Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία και τις στρατιωτικές ασκήσεις με κράτη της περιοχής, όπως η Ελλάδα και η Γαλλία. Επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε σε τολμηρά βήματα, αναπτύσσοντας τις δικές της υποδομές.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ 33ΜΚ 1.jpg

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε σημαντική την άρση του αμερικανικού εμπάργκο  πώλησης όπλων προς την Κύπρο, σημειώνοντας ότι αυτό αντανακλάται και στο επίπεδο των σχέσεων των δυο χωρών.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαρτίου 2023 - 17:36

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 30 Μαΐου 2024
17:52
FT: Η Ευρώπη δεν διαθέτει παρά ένα μικρό κλάσμα των απαιτούμενων δυνάμεων αεράμυνας για προστασία της Ανατολικής Ευρώπης
17:52
Με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
17:45
ΠΟΥ: Ο οργανισμός αντιμετωπίζει "υπαρξιακές απειλές"
17:39
Ισραήλ: Το Κόμμα του Μπένι Γκαντς κατεθέσε πρόταση νόμου για διάλυση της Κνεσσέτ
17:35
Tμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 30/5/24
16:37
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών αντιμετωπίζει «υπαρξιακές απειλές
16:20
Έκτακτη συνεδρία την Παρασκευή στη Βουλή για το λιμάνι Λάρνακας
15:45
Νέες επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού στη Ράφα
15:33
Η Ρωσία αυξάνει τις δυνάμεις της κοντά στην περιοχή του Χαρκόβου
15:00
Πάνω από 83.000 δικαιούχοι του ΓΕΣΥ υποβλήθηκαν σε κάποιου είδους επέμβαση
14:31
Ευχάριστη εξέλιξη χαρακτήρισε την θετική αξιολόγηση της Κύπρου ο Υπουργός Οικονομικών
13:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.