Δεν σχεδιάζεται η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, είπε ο Σούνακ

Σταθερός στη θέση της βρετανικής κυβέρνησης ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο πρέπει να μείνουν στο Λονδίνο, εμφανίστηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ.
Εν πτήσει προς τις ΗΠΑ χθες το βράδυ ο κ. Σούνακ ρωτήθηκε μεταξύ άλλων για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθηνών και Βρετανικού Μουσείου για τα Γλυπτά.
«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει φροντίσει τα Ελγίνεια μάρμαρα επί γενιές. Οι πινακοθήκες μας και τα μουσεία μας χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους διότι είναι ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο για αυτή τη χώρα.
»Μοιραζόμαστε αυτούς τους θησαυρούς με τον κόσμο και ο κόσμος έρχεται στο Ηνωμένο Βασίλειο να τους δει. Η συλλογή του Βρετανικού Μουσείου προστατεύεται δια νόμου και δεν έχουμε σχέδια να το αλλάξουμε αυτό», είπε ο κ. Σούνακ.
Σημειώνεται ότι την Κυριακή παρουσιάστηκε η πρόταση του οργανισμού Parthenon Project για μια συμφωνία πολιτιστικής συνεργασίας που θα φέρει τα Γλυπτά από το Λονδίνο στην Αθήνα και σε αντικατάσταση θα προβλέπει περιοδικές εκθέσεις άλλων αρχαιοελληνικών τέχνεργων στο Βρετανικό Μουσείο.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μαρτίου 2023 - 12:21

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 26 Μαΐου 2024
22:00
Την έντονη αντίδραση της Κυπριακής ομοσπονδίας στίβου έφεραν οι τουρκικές προκλήσεις στο βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου
21:40
Βαφεάδης: Το υπουργείο θα συνεχίσει τις δράσεις του με στόχο τον περιορισμό των δυστυχημάτων
21:34
Εισαγγελέας Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου: Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να διαπράττει εγκλήματα πολέμου
21:31
Μπορέλ: Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους δεν αποτελεί δώρο στη Χαμάς» και δεν σημαίνει στήριξη της τρομοκρατίας
21:28
Πυρκαγιά στη Μουταγιάκκα - σε κινητοποίηση επίγεια και εναέρια μέσα
20:52
Συνεχίστηκαν σήμερα οι αστυνομικές επιχειρήσεις για εντοπισμό υπηκόων τρίτων χωρών
20:49
Διεθνή Σύνοδο για Ειρήνη στην Ουκρανία τον ερχόμενο  μήνα εξήγγειλε ο Ζελένσκι
20:41
Βερολίνο: Δεν υπάρχουν τραυματισμένοι ή συλληφθέντες Έλληνες
17:15
Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια πτήσης από τη Ντόχα προς το Δουβλίνο
16:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 26/05/24
16:29
Πρόεδρος: Η  Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια απελευθέρωσης
16:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.