Γιώργος Κάρκας: Δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί ποιος είναι πίσω από τα περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων

Η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος της Αστυνομίας δέχεται καταγγελίες για 15 με είκοσι περιστατικά κυβερνοεπιθέσεων κάθε χρόνο, δηλώνει  για την υπόθεση του Κτηματολογίου ο υπεύθυνος του Κλάδου Δίωξης  Γιώργος Κάρκας.

Μιλώντας στο "Πρωινό Δρομολόγιο" είπε ότι δεν είναι εύκολο να εντοπιστεί ποιος είναι πίσω από αυτά τα περιστατικά. Η διερεύνηση γίνεται σε συνεργασία με την Γιουροπόλ.

Ο κύριος Κάρκας είπε ότι τα θύματα κυβερνοεπίθεσης δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τους χάκερ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πληρώνουν τα λύτρα. Θα πρέπει, πρόσθεσε, όλοι οι οργανισμοί και οι εταιρείες να διατηρούν αντίγραφα των αρχείων τους ώστε να μπορούν να τα επαναφέρουν.

Αναφέρθηκε επίσης σε οργανισμό με τον οποίο η Κύπρος είναι συμβεβλημένη και ο οποίος έχει την τεχνογνωσία για να ξεκλειδώνει συστήματα που έχουν δεχθεί επίθεση, αλλά χρειάζονται μερικούς μήνες για να ενεργήσουν.

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαρτίου 2023 - 11:18

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

15 Απριλίου
Στο Λονδίνο το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
12:16
Διεθνής σύνοδος για το Σουδάν αρχίζει σήμερα στο Παρίσι
12:06
Πυροβολισμοί κατά οικίας σε κοινότητα της επαρχίας Αμμοχώστου
11:47
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 15/4/24
11:27
Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια του Ιράν
10:46
Παγκύπριον Νάμα - 14 Απριλίου 2024
10:17
''À la carte'' προσέγγιση της Τουρκίας στα ψηφίσματα ΟΗΕ
09:57
Έκρηξη σε παραλιακό ξενοδοχείο στην περιοχή της Πύλας
09:10
Χωρίς νερό σήμερα περιοχές στη Λεμεσό λόγω βλάβης
08:58
Υπουργός Εσωτερικών: Νομότυπες οι αποφάσεις για το μεταναστευτικό
08:47
Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές
08:22
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
06:30
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.