Σημαντική αύξηση χρηματιστηρίων σε Ευρώπη και ΗΠΑ μετά τα αναμένομενα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό

Σημαντική αύξηση καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενώ με σημαντικά κέρδη άνοιξαν το απόγευμα της Τρίτης και οι δείκτες στην Γουόλ Στριτ μετά την ανακοίνωση ότι ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στην μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, αυτή των ΗΠΑ, σημείωσε αύξηση, όπως αναμενόταν, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις για μικρότερες αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κατά τη συνεδρία της την επόμενη εβδομάδα.

Αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones αυξάνεται κατά 291 μονάδες ή 0,9%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 1,4%, ενώ ο Nasdaq σημειώνει αύξηση 1,6%.

Οι μετοχές των αμερικανικών τραπεζών σημειώνουν σημαντική άνοδο μετά την βουτιά της προηγούμενης ημέρας. Η μετοχή της Republic Bank πραγματοποιεί άλμα πέραν του 5%, μετά την βουτιά σχεδόν 62% που κατέγραψε τη Δευτέρα, ενώ η μετοχή της KeyCorp ενισχύεται κατά 16%, περιορίζοντας τις ζημιές 27% της προηγούμενης ημέρας.

«Τα πράγματα είναι ήρεμα. Νομίζω ότι η Κυβέρνηση έχει σιωπηρά εγγυηθεί τις καταθέσεις», δήλωσε στο CNBC ο Peter Boockvar, επικεφαλής επενδύσεων στην Bleakley Financial Group.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο έχουν πληγεί οι μετοχές των τραπεζών, θα πρέπει να ανακάμψουν, ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η πρόκληση για τις τράπεζες κατά τη γνώμη μου είναι περισσότερο η προοπτική κέρδους παρά η βιωσιμότητα».

Η αγορά ανακουφίζεται σήμερα στο τραπεζικό μέτωπο, με τις περιφερειακές τράπεζες να σημειώνουν τεράστια κέρδη», δήλωσε ο Jon Maier, επικεφαλής επενδύσεων στην Global X.

Τα σημερινά στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν αναμενόμενα, «επιτρέποντας στην αγορά να κοιτάξει προς άλλους παράγοντες», πρόσθεσε.

Εξάλλου, στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 1,47%, ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνει μεγάλη άνοδο 1,9%, ενώ ο δείκτης στην Γαλλία αυξάνεται 2%.

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο αυξήθηκε 0,4%, σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ σε ετήσια βάση ενισχύθηκε 6%, σημειώνοντας την μικρότερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Τη Δευτέρα οι αγορές κατέγραψαν μεγάλη πτώση μετά την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας Silicon Valley Bank.


Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαρτίου 2023 - 16:52

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Απριλίου
Σαφείς οδηγίες για πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου Αβακούμ έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος
15:09
Υπουργός Παιδείας: Υπήρξα μάρτυρας αποκάλυψης μαρτυρίας που αφορά σεξουαλική κακοποίηση 5χρονου
14:59
Συνάντηση Μακρόν με Βαρθολομαίο στο Παρίσι
14:57
Λαβρόφ: Η δυτική υποστήριξη στο Κίεβο αυξάνει την πιθανότητα πυρηνικού πολέμου
13:55
Ιραν: Το πυρηνικό πρόγραμμα εξυπηρετεί μόνο ειρηνικούς σκοπούς
13:09
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
13:00
Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Γυμνάσιο Λιβαδιών
12:31
Παραιτήθηκε ο διοικητής των μυστικών υπηρεσιών του ισραηλινού στρατού
12:00
Στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα ετοιμάζει το Ισραήλ
11:24
Πρόεδρος: Δυσάρεστη εξέλιξη όσα διαδραματίζονται μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας
11:08
Άγνωστοι απέσπασαν καμπάνα από παρεκκλήσι
10:52
Ελεγκτική: Σε σχέδια εξόντωσης Μιχαηλίδη
09:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.