Σταθερή θέση της Βρετανικής κυβέρνησης η λύση του Κυπριακού στη βάση Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας

Η θέση της βρετανικής κυβέρνησης υπέρ της λύσης του Κυπριακού στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, επαναβεβαιώθηκε το μεσημέρι από τον υπουργό Ευρώπης της Βρετανίας, Λίο Ντόχερτι, ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Ο Βρετανός αξιωματούχος απαντούσε σε ερώτηση της βουλεύτριας των Συντηρητικών, Τερέζα Βίλιερς, σε συνεδρία για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Η κυρία Βίλιερς σημείωσε πως υπάρχουν κτυπητές ομοιότητες ανάμεσα στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο. Υπέδειξε ότι αμφότερες αφορούσαν επιθετικές επιδρομές σε κυρίαρχο έδαφος άλλης χώρας.

Η Τερέζα Βίλιερς ρώτησε τον Υπουργό Ευρώπης αν θα καλέσει την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο και να επιτρέψει στους Κυπρίους να καθορίσουν το δικό τους μέλλον.

Ο Λίο Ντόχερτι απάντησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε ηγηθεί της διεθνούς αντίδρασης στις τουρκικές ενέργειες το 1974, μέσω και της σύνταξης συγκεκριμένου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο αξίωνε άμεση απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων.

"Ασφαλώς", τόνισε ο κύριος Ντόχερτι, "ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην Κύπρο είναι μέσω μιας δίκαιης και διαρκούς λύσης, σύμφωνης με τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών".

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαρτίου 2023 - 17:55

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Απριλίου
Εκπρόσωπος Ελεγκτικής: Σχέδια εξόντωσης του Γενικού Ελεγκτή απεργάζονται οι επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας
09:24
Αμιγώς νομικό και όχι πολιτικό το ζήτημα του Γενικού Ελεγκτή
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
06:38
Η Ρωσία κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας χωριό Μποκνταβίνκα
06:33
Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας Τουρκίας στη Αθήνα
06:07
Τμήμα Μετεωρολογίας -1ο Δελτίο Καιρού 22/4/24
06:05
Η Χεζμπολάχ κατέρριψε ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος
06:02
Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από ιρακινή πόλη προς αμερικανική στρατιωτική βάση
05:58
Ουκρανία και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών
05:51
21 Απριλίου
Ανησυχία εκφράζει η πλατφόρμα Τik Tok μετά το τελεσίγραφο της αμερικανικής βουλής
21:42
Η Δανή πρωθυπουργός δημοσιοποίησε προσβλητικά και απειλητικά μηνύματα στα social media της
21:34
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλωσόρισε την έγκριση βοήθειας προς την Ουκρανία απο τη Βουλή των ΗΠΑ
20:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.