23 υπήκοοι τρίτης χώρας που βρίσκονταν παράνομα στην Κύπρο επεστράφησαν στη χώρα τους

Την επιστροφή 23 υπηκόων τρίτης χώρας που βρίσκονταν παράνομα στην Κύπρο το βράδυ της Τρίτης για τη χώρα τους, στο πλαίσιο συντονισμένης, κοινής επιχείρησης αναγκαστικής επιστροφής που διοργανώθηκε από τον οργανισμό FRONTEX, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Αστυνομία Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, μέσω της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν πέραν της Κύπρου η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Ιταλία, η Τσεχία, η Γαλλία, η Μάλτα, η Ισπανία και η Σουηδία, επαναπατρίστηκαν συνολικά 67 υπήκοοι τρίτης χώρας.

Σημειώνεται επίσης πως η Κύπρος επιλέχθηκε για πρώτη φορά ως το κομβικό σημείο της επιχείρησης της FRONTEX, με τις αποστολές των υπολοίπων χωρών να φθάνουν στην Κύπρο, όπου επιβιβάστηκαν στο κυρίως αεροσκάφος της επιχείρησης και αναχώρησαν για τον τελικό προορισμό της αποστολής.

Προστίθεται πως την αποστολή συνόδευσαν 34 μέλη της Αστυνομίας, καθώς και 13 αξιωματούχοι του FRONTEX (FRONTEX Return Escort and Support Officers).

Η Αστυνομία αναφέρει επίσης πως σε δεύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού, η οποία διεξήχθη επίσης την Τρίτη, επέστρεψαν στη χώρα τους άλλοι οκτώ υπήκοοι της ίδιας τρίτης χώρας που βρίσκονταν παράνομα στην Κύπρο.

Συμπληρώνεται πως από την αρχή της χρονιάς έχουν επαναπατριστεί 1.680 υπήκοοι τρίτων χωρών μέσω των εθελούσιων και αναγκαστικών διαδικασιών επιστροφής.

ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 15 Μαρτίου 2023 - 10:48

Τελευταιες Ειδησεις

21 Φεβρουαρίου
Συνεχίζονται οι έρευνες για την έκρηξη στη Μακεδονίτισσα
08:43
Λήγει στις 10 Μαρτίου η περίοδος ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας
08:33
Στο Νέο Δελχί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας
08:09
Με συμβιβασμό έληξε η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
08:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024
06:33
Ανακοινώνεται σήμερα το νέο πακέτο μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας
06:24
Αμερικανός αξιωματούχος θα διαπραγματευθεί την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς
06:17
Απόλλωνας - ΑΕΛ και ΑΕΖ - Ανόρθωση στις 19:00
06:13
Ελλάδα: Λαμβάνουν σήμερα αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες
05:43
Νέο βέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
05:36
Τμήμα Μετεωρολογίας 1ο Δελτίο Καιρού 21/2/24
05:28
20 Φεβρουαρίου
Η Βρετανία δεν είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί την κυριαρχία των Φώκλαντ
21:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.