Βουλή - Επιτροπή Εσωτερικών: Επείγουσα η ανάγκη για προώθηση του θεσμού της επιθεώρησης ακινήτων

Επείγουσα είναι η ανάγκη για προώθηση του θεσμού της επιθεώρησης ακινήτων, διαπιστώνουν τα μέλη της επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής.

Βουλευτές, κάλεσαν την κυβέρνηση να επισπεύσει τις διαδικασίες και να καταθέσει το συντομότερο δυνατό, νομοσχέδιο στην Βουλή. Μεγάλο πρόβλημα αποτελούν οι πτώσεις μπαλκονιών ή άλλων τμημάτων των κτηρίων και όπως αναφέρθηκε, από τύχη δεν υπήρξαν θύματα, μέχρι σήμερα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η ετοιμασία νομοσχεδίου βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή Εσωτερικών υιοθέτησε πρόταση νόμου του βουλευτή της Δήπα Μαρίνου Μουσιούττα, η οποία προβλέπει - μεταξύ άλλων - επιθεώρηση των κτηρίων κάθε πέντε ή δέκα χρόνια. Προτεραιότητα θα δίδεται στα μεγάλα κτήρια του δημοσίου, όπως νοσοκομεία και υπουργεία.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικών Άριστος Δαμιανού, δήλωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν αμέσως μέτρα, ώστε η Κύπρος να μην βιώσει φαινόμενα όπως αυτά σε Τουρκία και Συρία, κατά τους φονικούς σεισμούς.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μαρτίου 2023 - 13:12

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

15 Απριλίου
Ξαναρχίζουν τα έργα στη μαρίνα της Λάρνακας
12:59
Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών υπό το βάρος των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
12:52
Εστρατεία για την πρόληψη της Ηπατίτιδας
12:48
Χρίστος Ανδρέου: Λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα εν μέσω περιφερειακών εξελίξεων
12:19
Στο Λονδίνο το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
12:16
Διεθνής σύνοδος για το Σουδάν αρχίζει σήμερα στο Παρίσι
12:06
Πυροβολισμοί κατά οικίας σε κοινότητα της επαρχίας Αμμοχώστου
11:47
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 15/4/24
11:27
Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια του Ιράν
10:46
Παγκύπριον Νάμα - 14 Απριλίου 2024
10:17
''À la carte'' προσέγγιση της Τουρκίας στα ψηφίσματα ΟΗΕ
09:57
Έκρηξη σε παραλιακό ξενοδοχείο στην περιοχή της Πύλας
09:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.