Διαβουλεύσεις για το καθεστώς του καλλιτέχνη

Εντατικές διαβουλεύσεις με διάφορους φορείς για την καθιέρωση του καθεστώτος του καλλιτέχνη στην Κυπριακή Δημοκρατία, άρχισε και συνεχίζει ο υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης, προκειμένου να ακούσει τις θέσεις και απόψεις καλλιτεχνών και τεχνοκρατών για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Σε ανακοίνωση του υφυπουργείου Πολιτισμού σημειώνεται ότι στόχος είναι το συντομότερο δυνατό να υπάρξει τελεσίδικο αποτέλεσμα, που να διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση και παρουσία των καλλιτεχνών στην κυπριακή κοινωνία.

Νωρίτερα, η Παγκύπρια Συντεχνία Επαγγελματιών Καλλιτεχνών κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ακούσει τις ανησυχίες των καλλιτεχνών, για τον διορισμό του Μιχάλη Χατζηγιάννη στη θέση του υφυπουργού Πολιτισμού.

Σε σημερινή ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πασυνέκ αναφέρει ότι δεν μηδενίζει τις ικανότητες του νέου Υφυπουργού, αλλά ούτε και τις καλές του προθέσεις. Τονίζει ωστόσο πως, η πολύχρονη απουσία του από την Κύπρο είναι αρκετή για τις οποιεσδήποτε επιφυλάξεις και ανησυχίες προκύπτουν.

ΑΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 16 Μαρτίου 2023 - 17:06

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Φεβρουαρίου
Αθήνα: Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις για τις 57 ψυχές από το δυστύχημα στα Τέμπη
18:03
Ο Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι οι ένοχοι για την τραγωδία των Τεμπών θα τιμωρηθούν
18:01
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
18:00
Στο μικροσκόπιο ο διττός ρόλος του Γενικού Εισαγγελέα και το ανέλεγκτο των αποφάσεων του
16:01
Υπουργός Υγείας: Αναβάθμιση υπηρεσιών μέσω ΓεΣΥ σε ασθενείς με σπάνια νοσήματα
15:54
Στην Κύπρο για να ενθαρρύνει συμμετοχή στις Ευρωεκλογές, λέει η Μέτσολα
15:35
Κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις ένα χρόνο από τραγωδία στα Τέμπη. Επεισόδια στο Σύνταγμα
15:02
Γιουροβίζιον: Στη δημοσιότητα δίνεται αύριο (29/02) το επίσημο βίντεο κλιπ το τραγουδιού “Liar”
14:42
Σύλληψη οδηγού ταξί από την Τουρκία. Οπλοφορούσε ενώ φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπορίας όπλων
14:19
Μάκης Κεραυνός: Όλοι θα έπρεπε να επιδιώκαμε την Ενιαία Εποπτική Αρχή
14:00
Με τον Βασιλιά και τον πρωθυπουργό  της Ολλανδίας συναντάται σήμερα ο  Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
13:41
Τμήμα Μετεωρολογίας- 2ο Δελτίο Καιρού 28/2/24
13:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.