Συνάντηση Δένδια - Γκουτέρες: Στο επίκεντρο το Κυπριακό

Το Κυπριακό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και ο πόλεμος στην Ουκρανία, βρέθηκαν στον επίκεντρο των επαφών του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκου Δένδια, με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη.

Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνάντηση, ο κύριος Δένδιας αναφέρθηκε στην επίσκεψη της αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέως του Οηέ, Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, στην Κύπρο, σημειώνοντας πως ο κύριος Γκουτέρες αναμένει τη δική της αναφορά, προτού συνεννοηθεί για τα περαιτέρω θέματα.

Τόνισε πως η Ελλάδα ενθαρρύνει τον Γενικό Γραμματέα ώστε να υπάρξουν περαιτέρω προσπάθειες για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, πάντα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη συνάντηση, ο Νίκος Δένδιας παρουσίασε στον Αντόνιο Γκουτέρες την υποψηφιότητα της Ελλάδας για τη θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας για την περίοδο 2025 - 2026.

Παράλληλα, οι κύριοι Δένδιας και Γκουτέρες, συζήτησαν οικουμενικά ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

AK

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Μαρτίου 2023 - 06:33

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Φεβρουαρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
06:15
Ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων" από το ΡΙΚ ΕΝΑ στις 21:00
06:03
Κεντρικό προεκλογικό θέμα στις ΗΠΑ το Μεταναστευτικό
05:50
Νέα βήματα για ενίσχυση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ο Μακρόν
05:46
Κλειστά σήμερα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
05:42
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 27/2/24
05:33
26 Φεβρουαρίου
Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο επικύρωσε το πρωτόκολλο ένταξης της Σουηδίας στο Νάτο
21:41
Οι αναφορές Ματαρέλα για το Κυπριακό
20:31
Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πρέπει να αφήσει πίσω τον αγροτικό κόσμο
20:13
Αναστέλλεται η απεργία στα νοσοκομεία Λάρνακας και Αμμοχώστου
18:23
Κυπριακό και γεωπολιτικές εξελίξεις στο επίκεντρο συνομιλιών Κύπρου-Ιταλίας
17:59
Επίσημη υποδοχή του Ιταλού Προέδρου από τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη
16:54
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.