Η τραπεζική κρίση έχει καταλαγιάσει διαμηνύει ο Τζο Μπάιντεν - Διερεύνηση του ρόλου της Goldman Sachs στην κατάρρευση της Silicon Valley Bank ζητούν Δημοκρατικοί βουλευτές

Ο Αμερικανός πρόεδρος εκτιμά πως η τραπεζική κρίση - την οποία προκάλεσε η κατάρρευση των τραπεζών "Silicon Valley" και "Signature" - έχει καταλαγιάσει, σπεύδοντας με αυτόν τον τρόπο να καθησυχάσει επενδυτές και καταθέτες, ότι το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνιας έκλεισαν την "Silicon Valley Bank" και ανέθεσαν τη διαχείριση στον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Ασφάλισης Καταθέσεων.

Χθες Παρασκευή, η μητρική εταιρεία "Silicon Valley Bank Financial Group" ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτηση υπαγωγής στο Κεφάλαιο 11 του πτωχευτικού κώδικα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Μπάιντεν προέτρεψε το Κογκρέσο να παραχωρήσει στις ρυθμιστικές αρχές μεγαλύτερες εξουσίες όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα, ώστε να έχουν τη δυνατότητα επιβολής υψηλότερων προστίμων, να ανακτούν κεφάλαια και να αποκλείουν από τον κλάδο στελέχη χρεοκοπημένων τραπεζών.


Την ίδια στιγμή, Δημοκρατικοί βουλευτές με επιστολή προς τις ρυθμιστικές αρχές και το υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, ζητούν να διερευνηθεί ο ρόλος της "Goldman Sachs Group" στην κατάρρευση της Silicon Valley Bank.

Σημειώνουν ότι η Goldman Sachs - η οποία είναι σύμβουλος της Silicon Valley - είναι σε θέση να ωφεληθεί από την κατάρρευσή της. Ως εκ τούτου, προτρέπουν τις αρμόδιες αρχές και την κυβέρνηση να διερευνήσουν κατά πόσον ο συμβουλευτικός οίκος τήρησε "απόσταση ασφαλείας", ως σύμβουλος της πτωχεύσασας τράπεζας.

Η Goldman Sachs αρνήθηκε να σχολιάσει το περιεχόμενο της επιστολής των Δημοκρατικών βουλευτών.Χ.Π / Μ.Β


Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μαρτίου 2023 - 10:45

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Φεβρουαρίου
Στο Κακουργιοδικείο νέα υπόθεση εμπορίας 7 προσώπων για εργασιακή εκμετάλλευση
12:05
Έφοδος της Αστυνομίας στις Κεντρικές Φυλακές τα ξημερώματα
11:50
Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα για τα Τέμπη. Πορείες με κόκκινα μπαλόνια για τα θύματα
11:35
Αποσύρθηκε το αίτημα για κατάθεση της μητέρας του Θανάση Νικολάου, ενώπιον της θανατικής ανακρίτριας
11:23
Γιάννης Αντωνίου: Θετική η κυβέρνηση στη δημιουργία δικοινοτικού φωτοβολταϊκού πάρκου στη νεκρή ζώνη
11:00
Fitch: Ακόμα 0,5 ποσοστιαίες μονάδες στον πληθωρισμό από άλμα κόστους ναυτιλίας
10:39
Η Gazprom στέλνει άλλα 42,4 mcm φυσικού αερίου στην Ευρώπη
10:10
ΣΕΛΚ: Η παρούσα πρόταση για θέσπιση ενιαίας εποπτικής αρχής έχει τρωτά λειτουργικά σημεία
09:45
Αναστέλλεται η απεργία εκπαιδευτικών των Υποστηρικτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας
09:23
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
09:07
Μιχάλης Βορκάς: Απαράδεκτη η απόφαση για σύσταση Ενιαίας Εποπτικής Αρχής
08:38
Μίσιγκαν: Μπάιντεν και Τραμπ κέρδισαν με μεγάλη άνεση τις προκριματικές εκλογές
06:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.