Ιστορική η απόφαση του ΔΠΔ να εκδώσει ένταλμα σύλληψης κατά του προέδρου Πούτιν, αλλά απίθανο να εκτελεστεί

Ιστορική χαρακτηρίζεται η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστήριο να εκδώσει ένταλμα σύλληψης του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Θεωρείται, ωστόσο, απίθανο να εκτελεστεί, αφού για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει ο Πούτιν να ταξιδέψει στο εξωτερικό, σε κράτος το οποίο να εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης.

Η απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου υποχρεώνει τα 123 κράτη, τα οποία έχουν συνυπογράψει το "Καταστατικό της Ρώμης", να προχωρήσουν στη σύλληψη του προέδρου της Ρωσίας, εφόσον βρεθεί στο έδαφός τους, με σκοπό να προσαχθεί σε δίκη στη Χάγη.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγορείται για εγκλήματα πολέμου που φέρεται να διαπράχθηκαν κατά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ειδική επιτροπή του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την Ουκρανία σημειώνει πως ο εκτοπισμός και η μεταφορά παιδιών από την Ουκρανία στη ρωσική επικράτεια, συνιστά έγκλημα πολέμου.

Παράλληλα, κατηγορεί τη Μόσχα και για πιθανά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και για την Ρωσίδα Επίτροπο για τα Δικαιώματα των Παιδιών, Μαρία Αλεξέγεβνα.Χ.Π / Μ.Β


Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μαρτίου 2023 - 10:47

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Live: Υποβάλλονται αυτή την ώρα οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
08:51
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Προειδοποιήσεις ΟΗΕ προς Ισραήλ για ενδεχόμενη στρατιωτική επιχείρηση στην Ράφα
05:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
05:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.