Κοινή άσκηση της Εθνικής Φρουράς με Αμερικανικές και Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Φωτογραφίες / PIO

Κοινή άσκηση της  Εθνικής Φρουράς με Αμερικανικές και Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, πραγματοποιήθηκε από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 17 Μαρτίου, στον χερσαίο και θαλάσσιο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

άσκηση «PROTEAS –83568.jpg

Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, στην άσκηση συμμετείχαν η Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών και αντίστοιχα τμήματα του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και των ειδικών δυνάμεων της Ελλάδας.

Φάση της συνεκπαίδευσης παρακολούθησαν ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, μαζί με την Αμερικανίδα Πρέσβη στην Κύπρο και τον Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας.

άσκηση «PROTEAS – 234562.jpg

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς και η πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών διαπίστωσαν τη σημασία την πραγματοποίησης των κοινών εκπαιδεύσεων για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, αλλά και για την αύξηση του επιπέδου συναντίληψης και διαλειτουργικότητας των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών.

άσκηση «PROTEAS –356734567.jpg

Στην άσκηση συμμετείχαν η Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών και αντίστοιχα Τμήματα του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και των ειδικών δυνάμεων της Ελλάδας.

άσκηση «PROTEAS – 21234.jpg

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΦΙΛ / Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μαρτίου 2023 - 15:20

Τελευταιες Ειδησεις

22 Απριλίου
Σαφείς οδηγίες για πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου Αβακούμ έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος
15:09
Υπουργός Παιδείας: Υπήρξα μάρτυρας αποκάλυψης μαρτυρίας που αφορά σεξουαλική κακοποίηση 5χρονου
14:59
Συνάντηση Μακρόν με Βαρθολομαίο στο Παρίσι
14:57
Λαβρόφ: Η δυτική υποστήριξη στο Κίεβο αυξάνει την πιθανότητα πυρηνικού πολέμου
13:55
Ιραν: Το πυρηνικό πρόγραμμα εξυπηρετεί μόνο ειρηνικούς σκοπούς
13:09
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
13:00
Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Γυμνάσιο Λιβαδιών
12:31
Παραιτήθηκε ο διοικητής των μυστικών υπηρεσιών του ισραηλινού στρατού
12:00
Στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα ετοιμάζει το Ισραήλ
11:24
Πρόεδρος: Δυσάρεστη εξέλιξη όσα διαδραματίζονται μεταξύ Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας
11:08
Άγνωστοι απέσπασαν καμπάνα από παρεκκλήσι
10:52
Ελεγκτική: Σε σχέδια εξόντωσης Μιχαηλίδη
09:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.