Οι ελβετικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μερική ή ολική κρατικοποίηση της Credit Suisse

Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται γύρω από την πρόταση της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας UBS, για εξαγορά της παραπαίουσας Credit Suisse.

Οι ελβετικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μερική ή ολική κρατικοποίηση της Credit Suisse, εάν αποτύχει η προσπάθεια εξαγοράς της, από τη UBS.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει ότι, εάν η προσπάθεια εξαγοράς δεν ευοδωθεί, η ελβετική κυβέρνηση είτε θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της τράπεζας, είτε σημαντικό μέρος του μετοχικού της κεφαλαίου.

Νωρίτερα, οι Financial Times μετέδωσαν ότι η UBS προσφέρθηκε να εξαγοράσει την ανταγωνίστριά της, καταβάλλοντας ως αντίτιμο ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Η εφημερίδα σημείωσε, ακόμη, ότι η Ελβετική κυβέρνηση σχεδιάζει να προωθήσει τροπολογία, για αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε η εξαγορά να μην χρειαστεί την έγκριση των μετόχων της Τράπεζας.

Λίγο αργότερα, το Bloomberg μετέδωσε ότι η Credit Suisse αντιδρά στη συμφωνία, επειδή το αντίτιμο του ενός δισεκατομμυρίου είναι πολύ χαμηλό και η συμφωνία θα πλήξει σοβαρά, τόσο τους μετόχους, όσο και τους εργαζόμενους στην Τράπεζα.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελβετικών Τραπεζών απηύθυνε έκκληση για δημιουργία λεγόμενης "ομάδας κρούσης", ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας στην Credit Suisse.

Πληροφορίες του πρακτορείου Reuters αναφέρουν ότι, με την εξαγορά υπάρχει ενδεχόμενο να περικοπούν δέκα - από τις δεκαεπτά χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Credit Suisse.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, REUTERS

ΠΑΧ / Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μαρτίου 2023 - 17:50

Τελευταιες Ειδησεις

28 Φεβρουαρίου
Κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις ένα χρόνο από τραγωδία στα Τέμπη. Επεισόδια στο Σύνταγμα
15:02
Γιουροβίζιον: Στη δημοσιότητα δίνεται αύριο (29/02) το επίσημο βίντεο κλιπ το τραγουδιού “Liar”
14:42
Σύλληψη οδηγού ταξί από την Τουρκία. Οπλοφορούσε ενώ φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπορίας όπλων
14:19
Μάκης Κεραυνός: Όλοι θα έπρεπε να επιδιώκαμε την Ενιαία Εποπτική Αρχή
14:00
Με τον Βασιλιά και τον πρωθυπουργό  της Ολλανδίας συναντάται σήμερα ο  Πρόεδρος Χριστοδουλίδης
13:41
Τμήμα Μετεωρολογίας- 2ο Δελτίο Καιρού 28/2/24
13:25
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
13:05
Χωρίς αποτέλεσμα οι διαβουλεύσεις Ισραήλ- Χαμάς για εκεχειρία
12:55
Υπουργός Εσωτερικών: Μείωση στις αφίξεων μεταναστών και στις αιτήσεις ασύλου
12:46
Αρκούντως ευέλικτες για λύση οι παράμετροι ΟΗΕ, λέει ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης
12:30
Την 1η Μαρτίου στη Μόσχα η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι
12:16
Παράνομη κρίθηκε η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Κανονικά διεξάγονται οι πτήσεις
12:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.