Οι ελβετικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μερική ή ολική κρατικοποίηση της Credit Suisse

Photo by Fabrice COFFRINI / AFP)

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται γύρω από την πρόταση της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας UBS, για εξαγορά της παραπαίουσας Credit Suisse.

Οι ελβετικές αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε μερική ή ολική κρατικοποίηση της Credit Suisse, εάν αποτύχει η προσπάθεια εξαγοράς της, από τη UBS.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg μεταδίδει ότι, εάν η προσπάθεια εξαγοράς δεν ευοδωθεί, η ελβετική κυβέρνηση είτε θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της τράπεζας, είτε σημαντικό μέρος του μετοχικού της κεφαλαίου.

Νωρίτερα, οι Financial Times μετέδωσαν ότι η UBS προσφέρθηκε να εξαγοράσει την ανταγωνίστριά της, καταβάλλοντας ως αντίτιμο ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Η εφημερίδα σημείωσε, ακόμη, ότι η Ελβετική κυβέρνηση σχεδιάζει να προωθήσει τροπολογία, για αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε η εξαγορά να μην χρειαστεί την έγκριση των μετόχων της Τράπεζας.

Λίγο αργότερα, το Bloomberg μετέδωσε ότι η Credit Suisse αντιδρά στη συμφωνία, επειδή το αντίτιμο του ενός δισεκατομμυρίου είναι πολύ χαμηλό και η συμφωνία θα πλήξει σοβαρά, τόσο τους μετόχους, όσο και τους εργαζόμενους στην Τράπεζα.

Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ελβετικών Τραπεζών απηύθυνε έκκληση για δημιουργία λεγόμενης "ομάδας κρούσης", ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας στην Credit Suisse.

Πληροφορίες του πρακτορείου Reuters αναφέρουν ότι, με την εξαγορά υπάρχει ενδεχόμενο να περικοπούν δέκα - από τις δεκαεπτά χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Credit Suisse.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, REUTERS

ΠΑΧ / Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μαρτίου 2023 - 17:50

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Στήριξή στην επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και της Ρομπέρτα Μετσόλα, εξέφρασε ο Πρόεδρος
10:56
Χωρίς συμφωνία για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα
10:16
Ο πρόεδρος της Χιλής απαίτησε οι αρχές της Αργεντινής να αποσύρουν φωτοβολταϊκά πλαίσια
10:02
ΟΗΕ: Την πρώτη θέση στην τυποποίηση γεωγραφικών ονομάτων κατέχει η Κύπρος
09:54
Ο Μάρκ Ρούτε ο επικρατέστερος διάδοχος του Γενς Στόλτενμπεργκ ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ
09:25
Η γερμανική αστυνομία παράτησε ομάδα μεταναστών σε χώρο στάθμευσης
09:16
ΝΑΤΟ: Οι σύμμαχοι αυξάνουν τις στρατιωτικές δαπάνες
09:12
Κ. Ιωάννου: Εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
09:07
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πολλαπλά και πολυεπίπεδα τα οφέλη της συμφωνίας με τις ΗΠΑ
07:46
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
06:25
Επίσκεψη Πούτιν στη Βόρειο Κορέα
06:12
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Ισραήλ
06:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.