Στο τραπέζι η λήψη δέσμης μέτρων και παροχής εγγυήσεων για εξαγορά της Credit Suisse

  Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, UBS, πιέζεται από τις αρχές να οριστικοποιήσει σήμερα την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse, με στόχο να αποφευχθούν πιθανή κατάρρευση και μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές αύριο Δευτέρα.

   Μέλη της κυβέρνησης, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, Αλέν Μπερσέ, συνεδρίασαν σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών στη Βέρνη, για να συζητήσουν το θέμα.

   Αναμένεται να ακολουθήσει έκτακτη συνεδρία εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των δύο μεγάλων τραπεζικών ιδρυμάτων.

   Οικονομικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η συμφωνία εξαγοράς είναι περίπλοκη υπόθεση που υπό φυσιολογικές συνθήκες απαιτεί μήνες. Ωστόσο, οι ελβετικές αρχές δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να πιέσουν την UBS να ξεπεράσει τις επιφυλάξεις της, εξαιτίας της τεράστιας πίεσης που ασκούν μεγάλοι οικονομικοί εταίροι της Ελβετίας, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για την πορεία των δικών τους χρηματοπιστωτικών αγορών.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μαρτίου 2023 - 12:51

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Φεβρουαρίου
Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών επισφράγισαν τη στήριξη στην Ουκρανία
10:01
Νέο προσχέδιο Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
09:11
Γάζα: Ελπίδες για εκεχειρία μετά τη δήλωση Μπάιντεν
09:01
Σχέδιο «Μπαταρίες για Όλους» προαναγγέλλει ο Υπουργός Ενέργειας
08:58
Χαριλάου: Σοβαρά υπόψη λαμβάνει ο ΟΚΥπΥ την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή
08:54
Ματαρέλα: Η επίλυση του Κυπριακού έχει θεμελιώδη σημασία
08:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
06:15
Ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων" από το ΡΙΚ ΕΝΑ στις 21:00
06:03
Κεντρικό προεκλογικό θέμα στις ΗΠΑ το Μεταναστευτικό
05:50
Νέα βήματα για ενίσχυση της Ουκρανίας ανακοίνωσε ο Μακρόν
05:46
Κλειστά σήμερα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία
05:42
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 27/2/24
05:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.