Τη γρήγορη υλοποίηση της Στρατηγικής Πυξίδας της ΕΕ στήριξε η Κύπρος, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας (Βίντεο)

Τη γρήγορη υλοποίηση της Στρατηγικής Πυξίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στήριξε η Κύπρος, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας ο οποίος συμμετέχει στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

Η Στρατηγική Πυξίδα στοχεύει στην ανάπτυξη κοινής εξωτερικής άμυνας και ασφάλειας για προστασία των κρατών μελών της Ένωσης.

Η Κύπρος, υποστηρίζει την ενίσχυσή της κοινής άμυνας και συμμετέχει σε κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κύριος Γιωργάλλας ανέφερε επίσης πως στο περιθώριο της Συνόδου υπέγραψε τη δήλωση έναρξης του προγράμματος «Joint Procurement»  για κοινές παραγγελίες στρατιωτικού υλικού, που ανέλαβε να υλοποιήσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Άμυνας. Έλαβε επίσης μέρος στο πρώτο συνέδριο Σιούμαν, για την Ασφάλεια και Άμυνα.

Ο Υπουργός Άμυνας είχε επίσης επαφές με ομολόγους του με τους οποίους η Κύπρος υλοποιεί αμυντικές συμφωνίες.

Συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας της Αιγύπτου, τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας με τον Υπουργό Άμυνας της Σερβίας και με τον Έλληνα υπουργός Εθνικής άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Δ.Κ./ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μαρτίου 2023 - 17:32

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουλίου
Το ενδεχόμενο έναρξης απευθείας πτήσεων προς τα κατεχόμενα θέτει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph
14:56
Πυρκαγιά μεταξύ κοινοτήτων Πάχνας και Πραστειού
14:54
Χριστοδουλίδης: Συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια συζητούνται με την Πρόεδρο της Κομισιόν
14:21
Υπουργός Εξωτερικών: Η Κύπρος αναμένει και από την Ουγγαρία πλήρη στήριξη για την αρχή του μη κατευνασμού του επιτιθέμενου
13:59
Νέο φορέα για την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων των Βρετανών ανακοίνωσε ο Στάρμερ
13:22
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
13:00
Η σφαγή στο Παλαίκυθρο, οι πληγές και η δύναμη - 21 Ιουλίου 2024
12:49
[ΒΙΝΤΕΟ] Πρόεδρος: Δεν χαρίζουμε σπιθαμή κατεχόμενης γης
11:51
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 22/07/24
11:45
Απεβίωσε γυναίκα 64 ετών από θερμοπληξία
11:17
[ΒΙΝΤΕΟ] Παγκύπριες εξετάσεις: Οι άριστοι των αρίστων μιλούν στο ΡΙΚ
11:14
Βελτίωση παρουσιάζουν οι δύο εθνοφρουροί
10:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.