"Αγκαλιάστηκε" η πρόταση Χριστοδουλίδη για πιο ενεργό εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο κυπριακό(ρεπορτάζ)

Θετικής υποδοχής έτυχε η πρόταση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για πιό ενεργό εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο κυπριακό, από τους  κορυφαίους θεσμούς της Ενωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες της  απεσταλμένης του ΡΙΚ  στις Βρυξέλλες, Στέλλας Μιχαήλ, τόσο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ όσο και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν  καλωσόρισαν τη στάση και την πρωτοβουλία του Προέδρου σε σχέση με τις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα  με τους επικεφαλής και των τριών κορυφαίων θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δηλαδή τον Πρόεδρο του Συμβουλίου,  την πρόεδρο της Κομισιόν και την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.

μΕΤΣΟΛΑ.jpg

1679499970_KhRISTODOULIDES_MISEL__meta_photo

1679499996_Screenshot_2023-03-22_at_17-40-35_EC_AV_PORTAL_meta_photo

Ο  Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, παρουσίασε την πρότασή του  βάσει  ατύπου εγγράφου που ετοίμασε. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ευρωπαίοι  αξιωματούχοι βλέπουν  θετικά την πρόταση  και θεωρούν  ότι μπορει να βοηθήσει.Ταυτόχρονα, επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για  λύση βάσει του συμφωνημένου πλαισίου και των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια των συναντησεων έγινε  συζήτηση και για το προφίλ και χαρακτηριστικά μιας ενδεχόμενης προσωπικότητας που θα μπορούσε  να διοριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με αντικείμενο το κυπριακό.

Η προσπάθεια το επόμενο διάστημα αναμένεται να επικεντρωθεί στην προετοιμασία του εδάφους, μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία.

ΠΠ/ΣΜ/ΠΧ/ΙΝ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Σαρλ Μισέλ. Συναντάται αυτή την ώρα με Μέτσολα (Βίντεο)

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μαρτίου 2023 - 20:48

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 18/6/2024
11:31
Στήριξή στην επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και της Ρομπέρτα Μετσόλα, εξέφρασε ο Πρόεδρος
10:56
Χωρίς συμφωνία για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα
10:16
Ο πρόεδρος της Χιλής απαίτησε οι αρχές της Αργεντινής να αποσύρουν φωτοβολταϊκά πλαίσια
10:02
ΟΗΕ: Την πρώτη θέση στην τυποποίηση γεωγραφικών ονομάτων κατέχει η Κύπρος
09:54
Ο Μάρκ Ρούτε ο επικρατέστερος διάδοχος του Γενς Στόλτενμπεργκ ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ
09:25
Η γερμανική αστυνομία παράτησε ομάδα μεταναστών σε χώρο στάθμευσης
09:16
ΝΑΤΟ: Οι σύμμαχοι αυξάνουν τις στρατιωτικές δαπάνες
09:12
Κ. Ιωάννου: Εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
09:07
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πολλαπλά και πολυεπίπεδα τα οφέλη της συμφωνίας με τις ΗΠΑ
07:46
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
06:25
Επίσκεψη Πούτιν στη Βόρειο Κορέα
06:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.