Βούλγαροι και Σλοβάκοι οι φτωχότεροι πολίτες της ΕΕ σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Eurostat

Η τελευταία έκθεση της Eurostat καταδεικνύει ότι οι πολίτες του Λουξεμβούργου είναι οι πλουσιότεροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με αγοραστική δύναμη 2,5 φορές υψηλότερη από τον μέσο όρο όλων των άλλων κρατών μελών της Ένωσης.

Σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο προϊόν είναι 161 % υψηλότερο στο μικρό Λουξεμβούργο. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι περιλαμβάνονται οι μισθοί πολλών εργαζομένων από παραμεθόριες χώρες, σύμφωνα με την Eurostat.

Στη λίστα των πλουσίων είναι η Ιρλανδία, η οποία με την ευνοϊκή φορολογία της προσελκύει πολλές πολυεθνικές εταιρείες, με κατά κεφαλήν ακαθάριστο προϊόν 134% υψηλότερο από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τρίτη είναι η Δανία, ακολουθεί η Ολλανδία, η Αυστρία και το Βέλγιο, ενώ φτωχότεροι είναι οι πολίτες της Βουλγαρίας και της Σλοβακίας.Μ.Β


Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαρτίου 2023 - 14:28

Πηγή: Euronews

Τελευταιες Ειδησεις

14 Ιουνίου
Ηλικιωμένη 91 ετών έχασε τη ζωή της λόγω θερμοπληξίας
15:38
Ρωσία: Η συμφωνία ασφαλείας ΗΠΑ-Ουκρανίας είναι μια "κόλλα χαρτί"
14:36
Την τελευταία του πνοή άφησε βρέφος τριών μηνών ψες στο Μακάρειο
14:25
[ΒΙΝΤΕΟ] Ολοκληρώθηκε σήμερα η αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα
14:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
13:32
Ελλάδα: Ο Μητσοτάκης προχώρησε σε περιορισμένης έκτασης ανασχηματισμό
13:12
Tμήμα Μετεωρολογίας -2ο Δελτίο Καιρού 14/6/2024
12:58
[ΒΙΝΤΕΟ] Φόνος με θύμα γυναίκα από τη Βουλγαρία στην Πάφο
12:24
Απορρίφθηκε η καταγγελία κατά της Χριστίνας Γιαννάκη
11:51
O Νικόλας Ιωαννίδης ο εκλεκτός του Προέδρου για Υφυπουργός Μετανάστευσης
11:43
Νεκρός σε κήπο οικίας στη Σωτήρα άνδρας 76 ετών από την Βρετανία
10:15
Συνάντηση το μεσημέρι στο Υπουργείο Παιδείας για το θέμα των κλιματιστικών
10:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.