«Ωρα της Γης»: Σκοτεινιάζουν μνημεία σε 190 χώρες – Προβολείς ταυτόχρονα στον αστεροειδή «city killer» (Βίντεο)

Εικόνες με τα μνημεία και τα αξιοθέατα που σκοτεινιάζουν από τις 20.30 Ω.Ε ανά τον κόσμο περιλαμβάνει η «Ωρα της Γης» ενώ την ίδια περίπου ώρα τα αστρονομικά όργανα θα φωτίζουν τον αστεροειδή 2023 DZ2, που περνάει ξυστά, σε απόσταση δηλαδή 173 χιλιομέτρων από το οικοσύστημά μας δίνοντας την ευκαιρία για μετρήσεις σε ένα ουράνιο σώμα που ξεπερνάει σε μέγεθος το «Big Ben».

Αν και ο αστεροειδής ανήκει στην κατηγορία των «δολοφόνων πόλεων», επειδή ένας το 1908 προκάλεσε καταστροφές στη Σιβηρία λόγω του ωστικού κύματος, η πορεία του συγκεκριμένου δεν αναμένεται να έχει τίποτα το καταστροφικό.

Στο μεταξύ, πολίτες σε περισσότερες από 190 χώρες συμμετέχουν για 16η χρονιά στην «Ώρα της Γης» που αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική εκστρατεία του WWF για το περιβάλλον. Για 60 λεπτά αξιοθέατα, σημαντικά μνημεία, φορείς και επιχειρήσεις σε όλο τον πλανήτη μένουν στο σκοτάδι στρέφοντας συμβολικά τους προβολείς στον διπλό κίνδυνο της φθοράς της φύσης και της κλιματικής αλλαγής.

Ταυτόχρονα θα λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης στη συζήτηση που διεξάγεται αυτή την περίοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη θέσπιση ενός νέου κανονισμού αναφορικά με την αντιμετώπιση της κλιματικής και οικολογικής κρίσης.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μαρτίου 2023 - 20:51

Πηγή: ΕΡΤ

Τελευταιες Ειδησεις

15 Απριλίου
Παγκύπριον Νάμα - 14 Απριλίου 2024
10:17
''À la carte'' προσέγγιση της Τουρκίας στα ψηφίσματα ΟΗΕ
09:57
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 15/4/24
09:54
Έκρηξη σε παραλιακό ξενοδοχείο στην περιοχή της Πύλας
09:10
Χωρίς νερό σήμερα περιοχές στη Λεμεσό λόγω βλάβης
08:58
Υπουργός Εσωτερικών: Νομότυπες οι αποφάσεις για το μεταναστευτικό
08:47
Πτωτικά κινείται η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές
08:22
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
06:30
Η Ρωσία αρνήθηκε να καταδικάσει την επίθεση του Ιράν κατά του Ισράηλ
06:05
Σύσκεψη για το μέλλον της ανάπτυξης του Λιμανιού και της Μαρίνας της Λάρνακας
06:02
Επαναλειτουργούν σήμερα τα πλείστα σχολεία στο Ισραήλ
05:56
Εν αναμονή της αντίδρασης του Ισραήλ
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.