Άρχισαν οι δράσεις συντονισμού για έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, τονίζει ο Υπουργός Γεωργίας

Υπουργεία και υπηρεσίες, με αφορμή και το προσωπικό ενδιαφέρον του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, έχουν ήδη αρχίσει τις δράσεις συντονισμού, για έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών που ενδεχομένως να προκληθούν ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντος, σε εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Δασών που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας, την Κυριακή.

«Σκοπός είναι να σχεδιαστεί νωρίς ένας αποτελεσματικός οδικός χάρτης, με σαφή διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων, έτσι ώστε να ενισχύσουμε τον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών, αξιοποιώντας στον μέγιστο βαθμό τους εθνικούς πόρους, καθώς και τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και τις περιφερειακές συνεργασίες», υπογράμμισε.

Επίσης, ο Υπουργός Γεωργίας τόνισε ότι «η προστασία και η αειφόρος ανάπτυξη των δασών είναι εκ των ων ουκ άνευ για κάθε σύγχρονο κράτος» και πρόσθεσε πως η προστασία των δασών από κινδύνους, όπως είναι οι πυρκαγιές, βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής κάθε Κυβέρνησης και «προς αυτή την κατεύθυνση εστιάζει την προσοχή της και η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη».

Επιπλέον, ο κ. Ξενοφώντος είπε ότι το Υπουργείο Γεωργίας στηρίζει το έργο του Τμήματος Δασών, «έτσι ώστε να το ενισχυθεί και να διασφαλιστεί η ορθολογιστική και αειφόρος διαχείριση του μοναδικού φυσικού μας πλούτου, των δασών μας».

«Μέλημά μας είναι η αναβάθμιση του Τμήματος και η διατήρησή του σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών», υπογράμμισε, ενώ συνεχάρη τον Διευθυντή και το προσωπικό του Τμήματος Δασών, για τον επαγγελματισμό, όπως είπε, που επιδεικνύουν στη διαρκή προσπάθειά τους για προστασία των δασών.

Ο Υπουργός Γεωργίας είπε ακόμη ότι με το φετινό σύνθημα, «Υγιή Δάση – Υγιείς Άνθρωποι», η Παγκόσμια Οργάνωση Τροφίμων συνδέει τα δάση με την υγεία των ανθρώπων, σε μια προσπάθεια να αναδείξει την άμεση σύνδεση και την εξάρτιση του ανθρώπου από τα δάση και την φύση. Πρόσθεσε πως το θέμα της φετινής Διεθνούς Ημέρας Δασών «μάς υπενθυμίζει τη μεγάλη αξία που έχει το φυσικό περιβάλλον στη βελτίωση της πνευματικής και σωματικής υγείας των ανθρώπων».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Υπουργός Γεωργίας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους λειτουργούς του Τμήματος Δασώνγια το Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας και να επισκεφθεί το Παρατηρητήριο Πτηνοπαρατήρησης που βρίσκεται στο Πάρκο.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαρτίου 2023 - 15:17

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουνίου
Η Τουρκία πρέπει να επιδείξει γενναία στάση και στο Κυπριακό, λέει ο Δένδιας
16:06
Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας: Χαμηλοσυνταξιούχοι δεν ανάβουν κλιματιστικά!
15:25
Σημαντικές επαφές στις ΗΠΑ θα έχει ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ
15:15
Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων σε Ρωσία και Ουκρανία -Δύο νεκροί, δύο τραυματίες
15:09
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 23 Ιουνίου 2024
12:20
Γαλλία - βουλευτικές: 36% για το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν, σε ελεύθερη πτώση ο Μακρόν
11:42
Ραγδαία ανάπτυξη παρουσιάζει ο τομέας της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κύπρο
11:39
Βρετανία: Καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, έπειτα από διακοπή ρεύματος
11:35
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/06/24
11:15
ΥΠΕΞ: "Σημείο αναφοράς για την Κύπρο η θεσμοθέτηση του Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας – ΗΠΑ"
10:48
Στο Λουξεμβούργο η Υπουργός Γεωργίας για το Συμβούλιο Ε.Ε.
10:43
Τα βλέμματα του διεθνούς Τύπου στραμμένα στην κλιμακούμενη ισραηλινή απειλή κατά του Λιβάνου
09:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.