Γενικός Ελεγκτής: Σχεδόν τριπλάσιο το κόστος πυροσβεστικών ελικοπτέρων από την αρχική εκτίμηση

ΦΩΤΟ Αρχείου

Για πράματα και θάματα έκανε λόγο ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, αναφερόμενος σε δύο διαγωνισμούς για την ενοικίαση ελικοπτέρων πυρόσβεσης και αεροσκαφών παρατήρησης, μαζί με το πλήρωμα τους.   

Για τον πρώτο διαγωνισμό ανέφερε ότι ενώ το αρχικό εκτιμώμενο κόστος ενοικίασης για δυο ελικόπτερα ήταν 6, 8 εκατομμύρια ευρώ, μετά από αλλεπάλληλες αλλαγές στους όρους διαγωνισμού ανήλθε στα 17 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή υπήρξε αύξηση μέχρι και 312 τοις εκατό.

Αναφερόμενος στον δεύτερο διαγωνισμό, ο κύριος Μιχαηλίδης είπε πως το αρχικό εκτιμώμενο κόστος, για ενοικίαση δυο αεροσκαφών παρατήρησης ήταν για 3 εκατομμύριια ευρώ για δύο χρόνια.  

Ωστόσο, πρόσθεσε, τελικά ενοικιάστηκαν για 1,8 εκατομμύρια ευρώ για 122 μέρες για το 2022. Δηλαδή, είπε, το κόστος ήταν κατά 65 τοις εκατό αυξημένο από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Προσφορών του Υπουργείου Γεωργίας Κλεάνθης Νικολαϊδης τόνισε ότι έγνοια τους ήταν η προστασία του κράτους, σε περίπτωση πυρκαγιών. Επέκρινε παράλληλα το γεγονός ότι σε συνεδριάσεις του Συμβουλίου, δεν παρευρίσκονταν εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, οι οποίοι δικαιούνταν να παρευρεθούν με το καθεστώς του παρατηρητή.   

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Γεωργίας ανέφεραν πως υιοθετούν τις υποδείξεις του Γενικού Ελεγκτή.    

ΝΠ/ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2023 - 14:38

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024
21:30
Λίβανος: Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές
20:53
Oικονομία, ψηφιακό μετασχηματισμό, διάλογο με ΗΠΑ, συζήτησαν Πρόεδρος - Σύνδεσμος Τραπεζών
20:22
Yπερψηφίστηκε η πρόταση νόμου για μείωση του εξωδίκου σε παραβιάσεις της δεύτερης άσπρης γραμμής σε διασταυρώσεις
19:45
Μαρκ Ρούτε: Θα είναι ο επόμενος ΓΓ του ΝΑΤΟ
18:18
Υπό κράτηση μέχρι την έναρξη της διαδικασίας εναντίον του το Σεπτέμβριο ο Αϊκούτ
17:46
Tηλεφωνική επικοινωνία Λιβάνιου Πρωθυπουργού με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
17:08
ΟΕΛΜΕΚ: Προειδοποιεί με απεργιακά μέτρα εάν δεν εγκατασταθούν αμέσως κλιματιστικά στα σχολεία
16:46
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 20/06/24
16:19
Τηλεφωνική επικοινωνία Υπουργού Εξωτερικών με τον Λιβάνιο ομόλογό του
15:49
Ισχυρή στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις αναφορές Νασράλα
14:55
[ΒΙΝΤΕΟ] Στο τελικό στάδιο νομοσχέδιο για λειτουργία Πανεπιστημιακών Κλινικών στην Κύπρο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.