Σοβαρότατες ανησυχίες καθώς η UNFICYP, δεν έχει ανταποκριθεί στα διαβήματα για το "Τσεντίκαγια"

Σοβαρότατες ανησυχίες διατηρεί η Κυβέρνηση, αφού, η UNFICYP παρά τα επανειλημμένα διαβήματα του υπουργείου Εξωτερικών, δεν έχει φροντίσει να τερματίσει τις παράνομες εργασίες στην τάφρο, στη νεκρή ζώνη, πίσω από το Σπίτι της Συνεργασίας και ενημερώνει για την πρόθεσή της να επιτρέψει, εντός εισαγωγικών, τη χρήση του χώρου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση τονίζει, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, ως φιλοξενούσα χώρα για την UNFICYP, αλλά και ως ιδιοκτήτης του τεμαχίου στο οποίο γίνονται οι παράνομες εργασίες στο γήπεδο της Τσεντίκαγια, δεν έχει δώσει τη συγκατάθεση ή την έγκρισή της για κάτι τέτοιο.

Προσθέτει ότι η κυβέρνηση έχει εξηγήσει επανειλημμένα στην UNFICYP τις σοβαρές ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η ευρύτερη περιοχή, λόγω των πολύ συχνών παραβιάσεων του status quo από τoν κατοχικό στρατό.

Το Υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει ότι η νεκρή ζώνη τελεί υπό τον αποτελεσματικό έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία έχει αναστείλει προσωρινά την άσκηση της στρατιωτικής της δικαιοδοσίας, με αποκλειστικό σκοπό τη διευκόλυνση της εκτέλεσης των όρων εντολής της Ειρηνευτικής Δύναμης.

Η Κυπριακή Δημοκρατία προσθέτει συνεχίζει να ασκεί κανονικά την αστική της δικαιοδοσία εντός της νεκρής ζώνης.

Συνεπώς, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, αναμένουμε ότι η UNFICYP θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, για τον τερματισμό και αναστροφή της συνεχιζόμενης παραβίασης στην περιοχή.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2023 - 21:58

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.