Στήριξη για επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό ζήτησε από το Εθνικό ο Πρόεδρος (Βίντεο)

Τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων στην προσπάθεια για επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό, ζήτησε από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην πρώτη σύνοδο του σώματος, μετά την εκλογή του στο Υπατο αξίωμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπίωτης δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τα μέλη του Σώματος για τον κύκλο επαφών του σε Λευκωσία, Αθήνα και Βρυξέλλες - και τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειάς του για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Τα ενημέρωσε επίσης για τη συνάντηση που είχε με Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Ρόζμαρι Ντι Κάρλο.

Ο κύριος Λετυμπιώτης πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε ενδελεχώς και με σαφήνεια σε όλες τις ερωτήσεις τις οποίες δέχθηκε. Δήλωσε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ότι ο κύριος ρόλος για επανέναρξη του διαλόγου με στόχο την επίλυση του Κυπριακού ανήκει στα Ηνωμένα Εθνη και πως η πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή των Βρυξελλών, στοχεύει στην ενίσχυση των προσπαθειών του Διεθνούς Οργανισμού προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπέδειξε ότι αυτό που προέχει είναι να περάσουμε το μήνυμα προς τους Τουρκοκυπρίους και την Τουρκία, μέσω της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ότι η επίλυση του Κυπριακού είναι προς το συμφέρον όλων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανέφερε επίσης, ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ενημέρωσε τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, για την πρόθεσή του να προχωρήσει στη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας το οποίο θα έχει συμβουλευτικό, προς το Εθνικό Συμβούλιο, χαρακτήρα.

Και για αυτό το θέμα, κατέληξε, ζήτησε από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, να ακούσει τις προτάσεις τους.

ΧΠ/ΕΑ/ΑΤ/ΔΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2023 - 17:49

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Χωρίς συμφωνία για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα
10:16
Ο πρόεδρος της Χιλής απαίτησε οι αρχές της Αργεντινής να αποσύρουν φωτοβολταϊκά πλαίσια
10:02
ΟΗΕ: Την πρώτη θέση στην τυποποίηση γεωγραφικών ονομάτων κατέχει η Κύπρος
09:54
Ο Μάρκ Ρούτε ο επικρατέστερος διάδοχος του Γενς Στόλτενμπεργκ ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ
09:25
Η γερμανική αστυνομία παράτησε ομάδα μεταναστών σε χώρο στάθμευσης
09:16
ΝΑΤΟ: Οι σύμμαχοι αυξάνουν τις στρατιωτικές δαπάνες
09:12
Κ. Ιωάννου: Εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
09:07
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πολλαπλά και πολυεπίπεδα τα οφέλη της συμφωνίας με τις ΗΠΑ
07:46
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
06:25
Επίσκεψη Πούτιν στη Βόρειο Κορέα
06:12
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Ισραήλ
06:09
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 18/6/2024
05:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.