Τί δήλωσαν μετά το Εθνικό Συμβούλιο ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ, ΔΗΠΑ και Οικολόγοι

Η Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρία Βασιλειάδου είπε έγινε ενδελεχής ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επαφές του με θεσμούς και αρχηγούς κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσθεσε ότι η ΕΔΕΚ στηρίζει την προσπάθεια του Προέδρου για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε αυτή τη διαδικασία επανέναρξης των συνομιλιών, πάντα όμως, όπως είπε, στο πλαίσιο εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου χωρίς παρεκκλίσεις και τη δημιουργία πρωτογενούς δικαίου όσον αφορά την εσωτερική και την εξωτερική πτυχή του προβλήματος.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρήστος Χρήστου είπε ότι το κόμμα του βλέπει θετικά την ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

Επισήμανε ωστόσο πως θα πρέπει να επιδιωχθεί μια λύση που θα βασίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επανέλαβε πως το το ΕΛΑΜ απορρίπτει το πλαίσιο λύσης, το οποίο βασίζεται στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και χαρακτήρισε παράλληλα ολέθριο σφάλμα εμπλοκή του ενεργειακού ζητήματος.

Ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ Μάριος Καρογιάν είπε ότι έγινε εντελεχής και πολύ σοβαρη ανάλυση της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι αυτή πιστώνεται με θετικό πρόσημο.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε επίσης τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Ο κύριος Καρογιάν είπε ότι η προσπάθεια είναι κοινή και πως το σημαντικοτερο είναι να την στηρίξουν όλοι.

Εκ μέρους των Οικολόγων ο Κυριάκος Τσιμμίλλης δήλωσε ότι το κίνημα παρουσίασε τη δική του προσέγγιση για την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας σημειώνοντας πως η εμπλοκή της Ευρωπαικής Ενωσης  δεν θα πρέπει να υποκαθιστά με κανένα τρόπο τα Ηνωμένα Εθνη.

ΝΠ/ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2023 - 15:27

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Μαΐου
Δεσμοφύλακας σε διαθεσιμότητα για διερεύνηση πειθαρχικού παραπτώματος
18:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 30 Μαΐου 2024
17:52
FT: Η Ευρώπη δεν διαθέτει παρά ένα μικρό κλάσμα των απαιτούμενων δυνάμεων αεράμυνας για προστασία της Ανατολικής Ευρώπης
17:52
Με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
17:45
ΠΟΥ: Ο οργανισμός αντιμετωπίζει "υπαρξιακές απειλές"
17:39
Ισραήλ: Το Κόμμα του Μπένι Γκαντς κατεθέσε πρόταση νόμου για διάλυση της Κνεσσέτ
17:35
Tμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 30/5/24
16:37
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών αντιμετωπίζει «υπαρξιακές απειλές
16:20
Έκτακτη συνεδρία την Παρασκευή στη Βουλή για το λιμάνι Λάρνακας
15:45
Νέες επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού στη Ράφα
15:33
Η Ρωσία αυξάνει τις δυνάμεις της κοντά στην περιοχή του Χαρκόβου
15:00
Πάνω από 83.000 δικαιούχοι του ΓΕΣΥ υποβλήθηκαν σε κάποιου είδους επέμβαση
14:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.