Έφτασε στο Μπέλφαστ τη νύχτα της Τρίτης ο Τζο Μπάιντεν

Η επίσκεψη Μπάιντεν γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής που έβαλε τέλος σε δεκαετίες αιματοχυσίας στη Βόρεια Ιρλανδία.
ΦΩΤΟ JIM WATSON-AFP

Στο διεθνή αερολιμένα του Μπέλφαστ προσγειώθηκε γύρω στις 9.20 τη νύχτα τοπική ώρα το αμερικανικό προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, μεταφέροντας τον Τζο Μπάιντεν στην έναρξη της τετραήμερης επίσκεψής του στο νησί της Ιρλανδίας.
Τον Αμερικανό Πρόεδρο υποδέχθηκε στο διάδρομο του αερολιμένα ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σούνακ.

Οι δύο ηγέτες θα έχουν συνάντηση σήμερα. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν θα συναντηθεί επίσης με τους ηγέτες των μεγαλύτερων βορειοϊιρλανδικών κομμάτων και θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο του Όλστερ.
Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας όπου θα παραμείνει μέχρι και την Παρασκευή τη νύχτα. Θα συναντηθεί με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, θα μιλήσει στο κοινοβούλιο και θα επισκεφθεί τους δύο τόπους καταγωγής των Ιρλανδών προγόνων του στις κομητείες Λάουθ και Μέιο.

33CZ4GR-preview.jpg


Η επίσκεψη Μπάιντεν γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 25 ετών από την υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής που έβαλε τέλος σε δεκαετίες αιματοχυσίας στη Βόρεια Ιρλανδία.
Αναμένεται επίσης να ενθαρρύνει όλες τις πλευρές να εργαστούν για την εκ νέου λειτουργία του τοπικού κοινοβουλίου Στόρμοντ στη Β. Ιρλανδία. Η αποκεντρωμένη νομοθετική λειτουργία έχει ανασταλεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο μετά από την αποχώρηση του DUP από τη συγκυβέρνηση που προβλέπει η ειρηνευτική συμφωνία. Το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα αποχώρησε λόγω διαφωνιών με το Πρωτόκολλο Β. Ιρλανδίας στο πλαίσιο της συμφωνίας του Brexit.
Το προεδρικό ταξίδι γίνεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ιδίως μετά από την πρόσφατη αναβάθμιση του επιπέδου τρομοκρατικής απειλής στη Β. Ιρλανδία σε «σοβαρό».
Την παραμονή της επίσκεψης σημειώθηκαν νέα επεισόδια μεταξύ ρεπουμπλικανών διαδηλωτών και αστυνομικών στο Λοντοντέρι, όπου το απόγευμα της Τρίτης εντοπίστηκαν και τέσσερις αυτοσχέδιες βόμβες σε νεκροταφείο.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2023 - 06:55

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
15:19
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
14:48
Προσοχή έντονη βροχόπτωση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λάρνακας
14:35
Νετανιάχου: Πλήξαμε τη Χεζμπολά με τρόπο που δεν θα μπορούσε να φανταστεί
13:32
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 22/09/24
13:24
Μαλαισία: Εκατοντάδες συλλήψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών
11:55
Ετοιμότητα για τη συνάντηση Χριστοδουλίδη - Γκουτέρες
11:48
Απάντηση κυβέρνησης σε Κουλία και ΑΚΕΛ για Γενικό Ελεγκτή
11:47
45 νεκροί από πυραυλική επίθεση στο Λίβανο
10:38
Συλλήψεις ανηλίκων στο Ανόρθωση - Ομόνοια
10:14
Μιανμάρ: 384 νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκ
08:25
Επιδιώκει εξομάλυνση σχέσεων Τουρκίας - Συρίας ο Ερντογάν
08:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.