Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Θα συνεχίσουμε τη στήριξη σε συνδέσμους και οργανισμούς που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο

Την αποφασιστικότητα ότι η πολιτεία θα συνεχίσει να προσφέρει στήριξη σε συνδέσμους, οργανισμούς και οργανωμένους φορείς που έχουν στο επίκεντρο τον συνάνθρωπο, προσφέροντας ζωτική στήριξη σε ολόκληρη την κοινωνία, εξέφρασε απόψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Μιλώντας σε εκδήλωση Συνδέσμου Φίλων Αγίας Σκέπης Λεμεσού ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι: "Για να μπορούμε να λέμε ότι είμαστε πολιτεία περήφανη για τη χώρα, για το κράτος μας, για την Κυβέρνηση μας, για την Κυπριακή Δημοκρατία, το πρώτο που θα πρέπει να διασφαλίσουμε είναι - σε συνεργασία πάντοτε με Κέντρα όπως η Αγία Σκέπη αλλά και με το κράτος να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο – ότι θα στηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που είναι σημαντικό να υπάρχουν σε όλη την ελεύθερη Κύπρο."

Υποχρέωσή μας

Ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι η παρουσία του στην εκδήλωση είναι ένδειξη αναγνώρισης και εκτίμησης για το έργο ποιυ γίνεται. Πρόσθεσε ότι μέσα από ένα ξεκάθαρο προγραμματισμό θα φροντίσουμε ότι οι συμπολίτες μας όπου και αν ζουν στην ελεύθερη Κύπρο, όταν θα έχουν να αντιμετωπίσουν τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, θα έχουν δίπλα τους μια Αγία Σκέπη.  

Περηφάνεια και συγκίνηση

Ο κύριος Χριστοδουλίδης εξέφρασε συγκίνηση και περηφάνεια για το έργο που γίνεται και την αγάπη που προσφέρει η Αγία Σκέπη σε συνανθρώπους μας που οδηγήθηκαν στα αδιέξοδα της εξάρτησης των ναρκωτικών ουσιών,.

Πρόσθεσε ότι η Αγία Σκέπη, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Αθανασίου, από το 1999 στο χωριό Φιλάνι όταν δέχτηκε τις πρώτες εισδοχές, συνεχίζει αδιάκοπα να αποτελεί ένα ασφαλές καταφύγιο φροντίδας και απεξάρτησης για τους συμπατριώτες μας που το έχουν ανάγκη και για αυτό συγχαίρω θερμά και από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσοι συμβάλλουν στο έργο της.

Προγράμματα και δράσεις

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμα ότι μέχρι σήμερα η Αγία Σκέπη, μέλος πλέον της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων, έχει φιλοξενήσει και στηρίξει πέραν των 1.000 συνανθρώπων μας. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε, τα προγράμματα και οι δράσεις της έχουν επεκταθεί με συμβουλευτικό σταθμό στην Αγλαντζιά, με προγράμματα γυναικών, μητέρων και παιδιών, προγράμματα κοινωνικής επανένταξης   οικογενειών, προγράμματα για έφηβους χρήστες και πολλά άλλα. Είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, δεν είναι μόνο η θεραπεία είναι και η επανένταξη πολύ σημαντικό.  

"Για αυτό και είμαι περήφανος που στέκομαι απέναντι σε συμπολίτες μου, οι οποίοι με τη στάση ζωής τους και την ενεργή συνεισφορά τους προς τον συνάνθρωπο αποδεικνύουν εμπράκτως την ουσιαστική δύναμη αναγέννησης που εμπεριέχεται στην έννοια της αφοσίωσης σε έναν καλό σκοπό, αρκεί που υπήρξε η πρωτοβουλία από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού" συνέχισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ενισχύεται το έργο

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι με την αποψινή εκδήλωση, αφενός ενισχύεται το πολύτιμο έργο της Αγίας Σκέπης και αφετέρου με τη συμβολή της παράστασης του «Πολιτιστικού Συλλόγου Ρωμιοσύνη» θα ζωντανέψει μπροστά μας η ιστορική μνήμη μιας κεφαλαιώδους στιγμής για τον Ελληνισμό. Έτσι, μέσω του αφιερώματος στη Μικρά Ασία και την υπόμνηση του βιώματος του εκπατρισμού και της καταστροφής, η οποία, ωστόσο, μετεξελίχτηκε σε αναγέννηση και μεγαλειώδη προσφορά των προσφύγων της Μικράς Ασίας σε ολόκληρό τον Ελληνισμό, έρχεται στη σκέψη μας ο πόνος και η αγωνία των συνανθρώπων μας που δίνουν τη μάχη απέναντι στην καταστροφική μανία των ναρκωτικών, αναζητώντας στην Αγία Σκέπη μια διέξοδο αναγέννησης.

ΓΑ

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Απριλίου 2023 - 07:25

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Σεπτεμβρίου
Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης: Διαδήλωση εναντίον των ισραηλινών επιχειρήσεων σε Γάζα και Λίβανο
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024
12:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 29/09/24
11:10
Πρόεδρος Χριστοδούλιδης: Δεν τίθεται θέμα επανέναρξης διαπραγματεύσεων εκτός του καθορισμένου πλαισίου
10:47
Συνεχίζεται με σφοδρότητα η σύγκρουση του ισραηλινού στρατού με τη Χεζμπολάχ
09:23
Τουλάχιστον 64 νεκροι από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Χέλεν στις ΗΠΑ
08:15
Εμμένει στις απαράδεκτες αξιώσεις του ο Τατάρ
05:59
Επιδρομές ισραηλινού στρατού στην Συρία. Τουλάχιστον 12 φιλοϊρανοί μαχητές νεκροί
05:53
Νέες τοποθετήσεις Μπάιντεν για τις συγκρούσεις Ισραήλ - Χεζμπολάχ
05:50
Νετανιάχου: Ιστορική καμπή η εξόντωση Νασράλα
05:43
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 29/09/24
05:39
28 Σεπτεμβρίου
Για ανεπίσημη συνάντηση με Πρόεδρο κάνει λόγο ο Τατάρ/Τετ-α-τετ με Γκουτέρες στη Νέα Υόρκη
21:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.