DBRS: Ασχέτως εκλογικού αποτελέσματος η Τουρκία θα χρειαστεί σημαντική μακροοικονομική προσαρμογή

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης DBRS Morningstar εκτιμά ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής στην Τουρκία, η χώρα θα χρειαστεί σημαντική μακροοικονομική προσαρμογή, στη μορφή μιας πιο αυστηρής νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

Σε σχόλιο του για τις μεθαυριανές εκλογές, ο οίκος σημειώνει ότι η προσαρμογή είναι πιθανή, για να αντιμετωπιστούν ο ψηλός πληθωρισμός, τα μεγάλα ελλείμματα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών και η ανάγκη δημιουργίας συναλλαγματικών αποθεμάτων για στήριξη του νομίσματος.

Ο καναδικός οίκος προσθέτει ότι η σημερινή αντιπολίτευση υπόσχεται ένα πιο «ορθόδοξο μίγμα πολιτικών», υποστηριζόμενες από μέτρα όπως την πιο ισχυρή αυτονομία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Αντίθετα, το μανιφέστο του κυβερνώντος κόμματος αναφέρει ότι θα μειώσει τον πληθωρισμό στο 5,5%, έως το 2028, χωρίς ωστόσο να δίνει λεπτομέρειες για το πώς θα το πετύχει.Π.Χ / Μ.Β


Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μαΐου 2023 - 17:55

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 22/07/24
16:24
Το ενδεχόμενο έναρξης απευθείας πτήσεων προς τα κατεχόμενα θέτει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph
14:56
Πυρκαγιά μεταξύ κοινοτήτων Πάχνας και Πραστειού
14:54
Χριστοδουλίδης: Συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια συζητούνται με την Πρόεδρο της Κομισιόν
14:21
Υπουργός Εξωτερικών: Η Κύπρος αναμένει και από την Ουγγαρία πλήρη στήριξη για την αρχή του μη κατευνασμού του επιτιθέμενου
13:59
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνησή καλύτερα να επικεντρωθεί στην ολοκλήρωση του έργου του τερματικού στο Βασιλικό
13:56
Νέο φορέα για την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων των Βρετανών ανακοίνωσε ο Στάρμερ
13:22
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024
13:00
Η σφαγή στο Παλαίκυθρο, οι πληγές και η δύναμη - 21 Ιουλίου 2024
12:49
[ΒΙΝΤΕΟ] Πρόεδρος: Δεν χαρίζουμε σπιθαμή κατεχόμενης γης
11:51
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 22/07/24
11:45
Απεβίωσε γυναίκα 64 ετών από θερμοπληξία
11:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.