DBRS: Ασχέτως εκλογικού αποτελέσματος η Τουρκία θα χρειαστεί σημαντική μακροοικονομική προσαρμογή

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης DBRS Morningstar εκτιμά ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής στην Τουρκία, η χώρα θα χρειαστεί σημαντική μακροοικονομική προσαρμογή, στη μορφή μιας πιο αυστηρής νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

Σε σχόλιο του για τις μεθαυριανές εκλογές, ο οίκος σημειώνει ότι η προσαρμογή είναι πιθανή, για να αντιμετωπιστούν ο ψηλός πληθωρισμός, τα μεγάλα ελλείμματα του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών και η ανάγκη δημιουργίας συναλλαγματικών αποθεμάτων για στήριξη του νομίσματος.

Ο καναδικός οίκος προσθέτει ότι η σημερινή αντιπολίτευση υπόσχεται ένα πιο «ορθόδοξο μίγμα πολιτικών», υποστηριζόμενες από μέτρα όπως την πιο ισχυρή αυτονομία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Αντίθετα, το μανιφέστο του κυβερνώντος κόμματος αναφέρει ότι θα μειώσει τον πληθωρισμό στο 5,5%, έως το 2028, χωρίς ωστόσο να δίνει λεπτομέρειες για το πώς θα το πετύχει.Π.Χ / Μ.Β


Τελευταία Ενημέρωση: 12 Μαΐου 2023 - 17:55

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
21:53
Σύλληψη γνωστού ποινικολόγου: Δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία
21:47
Προσεχώς η συμφωνία για το μέλλον του τερματικού φυσικού αερίου στο Βασιλικό
21:09
Στη Σύνοδο υπουργών του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων για θέματα Πολιτικής Συνοχής, ο Μάκης Κεραυνός
19:07
Η Ήλια Ηροδότου είναι η νέα Κοινοτάρχης Πέρα Πεδίου
19:04
Την έξοδο στις αγορές το επόμενο διάστημα εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών
17:21
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, με εκλογικό αφανισμό κινδυνεύουν οι Τόρις
17:19
Στα €3,1δισ. υπολογίζονται να ανέλθουν οι συνολικές επενδύσεις για την πράσινη μετάβαση στην Κύπρο
17:10
Tμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 16/6/2024
16:48
Χριστοδουλίδης: Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει
16:28
Νέο θύμα της ασφάλτου 48 ετών γυναίκα από τη Ρωσία
14:56
Στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο Αρχηγών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ
14:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.