Ευρωπαϊκή στήριξη για αποτροπή αναβάθμισης του ψευδοκράτους ζήτησε ο Κόμπος

Τη στήριξη των Βρυξελλών ώστε να αποτραπεί η προσπάθεια της Τουρκίας να αναβαθμίσει το ψευδοκράτος εντός του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ο Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος συμμετείχε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, ζήτησε παράλληλα τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της Κύπρου, ώστε να αποτύχει το εγχείρημα της Άγκυρας για απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα, από συγκεκριμένες χώρες της περιοχής.

Αναφορικά με το θέμα των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η παράκαμψή τους από τρίτες χώρες, υπονομεύει τη συλλογική προσπάθεια των "27".

Έκανε ειδική αναφορά στην Τουρκία, η οποία - όπως είπε - αποφεύγοντας να ευθυγραμμιστεί με τα περιοριστικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιδιώκει να επωφεληθεί από την κατάσταση.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου, ο κύριος Κόμπος συναντήθηκε με τον Ούγγρο ομόλογό του, ο οποίος επανέλαβε τη στήριξη της χώρας του στην εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

AK

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μαΐου 2023 - 19:32

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Απριλίου
Αμιγώς νομικό και όχι πολιτικό το ζήτημα του Γενικού Ελεγκτή
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
06:38
Η Ρωσία κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας χωριό Μποκνταβίνκα
06:33
Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας Τουρκίας στη Αθήνα
06:07
Τμήμα Μετεωρολογίας -1ο Δελτίο Καιρού 22/4/24
06:05
Η Χεζμπολάχ κατέρριψε ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος
06:02
Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από ιρακινή πόλη προς αμερικανική στρατιωτική βάση
05:58
Ουκρανία και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών
05:51
21 Απριλίου
Ανησυχία εκφράζει η πλατφόρμα Τik Tok μετά το τελεσίγραφο της αμερικανικής βουλής
21:42
Η Δανή πρωθυπουργός δημοσιοποίησε προσβλητικά και απειλητικά μηνύματα στα social media της
21:34
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλωσόρισε την έγκριση βοήθειας προς την Ουκρανία απο τη Βουλή των ΗΠΑ
20:37
Ισραήλ: Η αδελφή του Χανίγια διώκεται για υποκίνηση τρομοκρατίας
20:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.