Τη στήριξη του ΑΚΕΛ στο ΓεΣΥ και τον ΟΚΥπΥ εξέφρασε ο Στέφανος Στεφάνου

Τη στήριξη του ΑΚΕΛ στο ΓεΣΥ και τον ΟΚΥπΥ εξέφρασε ο ΓΓ του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου στην αντιπροσωπεία του ΔΣ και της Διεύθυνσης του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, με την οποία συζήτησαν και διάφορα προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Σε δηλώσεις του ο κ. Στεφάνου είπε ότι αναφέρθηκαν στις ευθύνες και αρμοδιότητες του ΟΚΥπΥ, λέγοντας ότι είναι σημαντικό να στηρίζονται τα δημόσια νοσηλευτήρια γιατί πρέπει να μπορούν να διαδραματίζουν τον ρόλο του βασικού άξονα στήριξης του ΓεΣΥ. Η κρατική στήριξη προς τον ΟΚΥπΥ τερματίζεται την 1η Ιουνίου 2024, σημείωσε, ζητώντας από την κυβέρνηση επιμήκυνση αυτού του χρονικού διαστήματος και να ληφθεί υπόψη και η περίοδος της πανδημίας, κατά την οποία τα δημόσια νοσηλευτήρια ήταν ο βασικός άξονας αντιμετώπισης του Covid-19. Αυτή η ιδιαίτερη κατάσταση, είπε, δεν επέτρεψε στα δημόσια νοσοκομεία ν’ αναπτύξουν τον σχεδιασμό στο πλαίσιο της αυτονόμησης, κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη, σημείωσε.

Αυτό πρέπει να συνοδευτεί με έναν οδικό χάρτη εφαρμογής του στρατηγικού σχεδιασμού του ΟΚΥπΥ με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για να μπει στη ζωή μας με τις ανάλογες προσαρμογές, ανέφερε.

Ο κ. Στεφάνου δήλωσε, επίσης, ότι έθεσε το θέμα της διασφάλισης της εργατικής ειρήνης στο χώρο των νοσηλευτηρίων, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρχει ομαλοποίηση στις εργασιακές σχέσεις μέσα από τη συμφωνία σε συλλογικές συμβάσεις.

Συζήτησαν, είπαν, κι άλλα ευρύτερα θέματα του τομέα της υγείας, αναφέροντας ότι σημαντικό και κρίσιμο είναι για το ΑΚΕΛ το θέμα της διαμόρφωσης ενός capacity planning, της διαπίστωσης δηλαδή των πραγματικών αναγκών στο χώρο της υγείας για τη χώρα μας για να ξέρουμε πόσα νοσηλευτήρια χρειαζόμαστε και τι χρειάζεται να γίνει, ώστε στα πλαίσια ενός ορθολογισμού, να έχουμε ένα σύστημα υγείας που ν’ αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και τις ανάγκες. Ταυτόχρονα, είπε, ο χώρος αυτός δεν πρέπει να αποτελεί τομέα δραστηριότητας με σκοπό την κερδοφορία και «να μην πω κερδοσκοπία».

Θα πρέπει, σημείωσε, να σταματήσει το φαινόμενο της συνεχούς έλευσης εταιρειών, ταμείων που ενδιαφέρονται, στην Κύπρο για τη δημιουργία νοσηλευτηρίων «και όχι μόνο».

«Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να στηρίζει το ΓεΣΥ για ένα ΓεΣΥ όπως έχουμε αποφασίσει, χωρίς να αλλάζει ο χαρακτήρας, η αρχιτεκτονική, η δομή και οι στόχοι του. Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις όποιες στρεβλώσεις, προβλήματα κι ελλείψεις που υπάρχουν για ν’ αντιμετωπίσουμε τη βιωσιμότητα τόσο του ΓεΣΥ, όσο του ΟΚΥπΥ και κατ’ επέκταση των δημοσίων νοσηλευτηρίων», πρόσθεσε.

Συμφώνησαν, είπε ο κ. Στεφάνου, να συνεχίσουν την επαφή και την συζήτηση.

Ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής ΟΚΥΠΥ, Κύπρος Σταυρίδης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση κι ευχαρίστησε το ΑΚΕΛ για τη συνεχή στήριξη. Επεξήγησαν, είπε, την προσήλωση του Οργανισμού να συνεχίσει τη σκληρή εργασία για να βελτιώσει τα δημόσια νοσηλευτήρια σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, ώστε «να τα πάρουμε εκεί όπου ο κάθε πολίτης οραματίζεται».

Νιώθουν, ανέφερε, την αγάπη του ΑΚΕΛ για τα δημόσια νοσηλευτήρια κι έχουν ταύτιση απόψεων για το πώς πρέπει να προχωρήσουν.

Εξήγησαν, συνέχισε, τον στρατηγικό σχεδιασμό τους και συμφώνησαν ότι θα παραθέσουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για να γνωρίζουν όλοι πως προχωρεί ο Οργανισμός.

Ερωτηθείς εάν συζήτησαν τα προβλήματα στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών, ο κ. Σταυρίδης είπε ότι το συζήτησαν και είπε ότι «είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Έχουμε ανακοινώσει πρόσφατα μια σειρά από δράσεις για το πώς θα βελτιώσουμε άμεσά τα θέματα που υπάρχουν, τόσο για τα ΤΑΕΠ στα νοσοκομεία, όσο και για το ΤΑΕΠ παίδων που έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία ο κ. Στεφάνου».

Προχωρούν προς υλοποίηση των δράσεων και θα ξαναβρεθούν σύντομα με το ΑΚΕΛ για να ελέγξουν την εφαρμογή τους, κατέληξε.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μαΐου 2023 - 15:01

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Φεβρουαρίου
Έφοδος της Αστυνομίας στις Κεντρικές Φυλακές τα ξημερώματα
11:50
Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις ανά την Ελλάδα για τα Τέμπη. Πορείες με κόκκινα μπαλόνια για τα θύματα
11:35
Αποσύρθηκε το αίτημα για κατάθεση της μητέρας του Θανάση Νικολάου, ενώπιον της θανατικής ανακρίτριας
11:23
Γιάννης Αντωνίου: Θετική η κυβέρνηση στη δημιουργία δικοινοτικού φωτοβολταϊκού πάρκου στη νεκρή ζώνη
11:00
Fitch: Ακόμα 0,5 ποσοστιαίες μονάδες στον πληθωρισμό από άλμα κόστους ναυτιλίας
10:39
Η Gazprom στέλνει άλλα 42,4 mcm φυσικού αερίου στην Ευρώπη
10:10
ΣΕΛΚ: Η παρούσα πρόταση για θέσπιση ενιαίας εποπτικής αρχής έχει τρωτά λειτουργικά σημεία
09:45
Αναστέλλεται η απεργία εκπαιδευτικών των Υποστηρικτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας
09:23
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
09:07
Μιχάλης Βορκάς: Απαράδεκτη η απόφαση για σύσταση Ενιαίας Εποπτικής Αρχής
08:38
Μίσιγκαν: Μπάιντεν και Τραμπ κέρδισαν με μεγάλη άνεση τις προκριματικές εκλογές
06:29
ΟΗΕ: Ο λιμός είναι σχεδόν αναπόφευκτος στη Λωρίδα της Γάζας
06:09
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.