ΥΠΕΣ: Το 95% των παράνομων μεταναστών έρχονται στις ελεύθερες περιοχές από την Τουρκία μέσω κατεχομένων

Ποσοστό 95% των παράνομων μεταναστών έρχονται στις ελεύθερες περιοχές από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μέσω κατεχομένων, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο  Κωνσταντίνος Ιωάννου είπε ότι από αυτούς ποστοστό 70% δηλώνουν ότι είναι κάτοχοι φοιτητικής βίζας, χωρίς να γίνονται οι απαραίτητοι ελέγχοι.

Όπως ανέφερε, ζητήθηκε στήριξη απο την Ευρωπαϊκή Ένωση για αντιμετώπιση του προβλήματος και για το σκοπό αυτό είχε πρόσφατα συνάντηση με τους Πρεσβευτές των χωρών - μελών.

Ο κύριος Ιωάννου είπε, επίσης, ότι δεν θα γίνει επέκταση της τοποθέτησης συρματοπλεγμάτων σε ολόκληρη τη γραμμή αντιπαράταξης, για αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, επειδή αυτό θα σημαίνει αποδοχή ότι υπάρχει σύνορο.

Παραδέχθηκε ότι τα συρματοπλέγματα προκαλούν προβλήματα σε όσους διαμένουν κοντά σε περιοχές της γραμμής αντιπαράταξης.Φ.Φ / Μ.Β


Τελευταία Ενημέρωση: 22 Μαΐου 2023 - 10:00

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουνίου
Αναμένεται η έκδοση Κόκκινης Προειδοποίησης για αύριο
07:25
Η Χαμάς καλεί τις ΗΠΑ να ασκήσουν πίεση στο Ισραήλ
06:04
Συνεχίζεται το πρωί η αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα
06:00
Νέα Πορτοκαλί Προειδοποίηση
05:52
Διαχειρίσιμη η κατάσταση με τα πύρινα μέτωπα στην Πάφο
05:47
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 13/06/24
05:41
12 Ιουνίου
Ένα άτομο με κυπριακή υπηκοότητα και δύο εταιρείες εγγεγραμμένες στην Κύπρο στο νέο κατάλογο κυρώσεων
21:49
Και τώρα αποτίμηση απο ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ
21:34
Αρμενία: Βίαια επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση
21:30
Ελλάδα: Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Κηφισιά
21:11
Πρόεδρος: Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδίδει μεγάλη σημασία στο ρόλο που διαδραματίζει το Ηνωμένο Βασίλειο στο Κυπριακό
21:04
Βρετανός Ύπατος αρμοστής: To Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να υποστηρίζει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού
20:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.