Μετωπική σύγκρουση Γενικής Εισαγγελίας - Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Εκατέρωθεν βολές (Βίντεο)

Για δολοφονία χαρακτήρων και συνειδήσεων έκανε λόγο ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, κληθείς να σχολιάσει την σύγκρουση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας με τη Νομική Υπηρεσία λέγοντας ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει παρεξηγήσει το όριο της ελευθερίας του λόγου. 

Σε δηλώσεις εξερχόμενος από το Συνέδριο της ΠΑΣΥΔΥ στη Λευκωσία, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι "έχουμε φτάσει στο σημείο να μην διερωτόμαστε καν ποιος είναι εκείνος ο οποίος ευθύνεται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και αυτό που εσείς αποκαλείτε σύγκρουση των Θεσμών".

Έχουμε, πρόσθεσε, "μία λαλίστατη Ελεγκτική Υπηρεσία η οποία έχει παρεξηγήσει το όριο της ελευθερίας του λόγου και προχωρεί συνεχώς και με στοχευμένο τρόπο στο να λασπολογεί και να δημιουργεί μέχρι και δολοφονία χαρακτήρων και συνειδήσεων, έχουμε φτάσει στο σημείο να καταγγέλλονται συνεχώς για σκοπούς διαφθοράς όλοι οι θεσμοί και το γραφείο μου και άλλοι θεσμοί και ξέρετε πολύ καλά ότι συνεχώς αυτή είναι η πολιτική της Ελεγκτικής Υπηρεσίας". 

Αποκάλεσε την κατάσταση πολύ λυπηρή λέγοντας ότι "έχουμε πολλές φορές να αντιμετωπίσουμε το είτε να μην απαντάμε και να αφήνουμε τους δικούς τους ισχυρισμούς αναπάντητους ή να απαντάμε και να διατρέχουμε τον κίνδυνο να κατηγορούμαστε ότι  δημιουργούμε σύγκρουση θεσμών".

Το θέμα είναι πάρα πολύ απλό, είπε και έκανε  έκκληση να αντιληφθούμε όλοι τη ζημιά η οποία γίνεται με το να ισχυριζόμαστε "με ανυπόστατους ισχυρισμούς ότι ο ένας είναι διεφθαρμένος, ο άλλος είναι διεφθαρμένος, ο ένας παραπέμπεται στην αρχή της διαφθοράς".

Είναι μία κατάσταση, πρόσθεσε ο κ. Σαββίδης η οποία πρέπει να σταματήσει, "είναι μία κατάσταση η οποία δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους θεσμούς, τεράστιο πρόβλημα στην εμπιστοσύνη του κόσμου προς τους θεσμούς και πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει".

Ερωτηθείς εάν είναι ενήμερος σε σχέση με τις τέσσερις καταγγελίες που έχει διαβιβάσει η ΕΥ στην Αρχή κατά της Διαφθοράς σε σχέση με τον κ. Αγγελίδη απάντησε αρνητικά λέγοντας "όχι δεν είμαι, πέραν των όσων έχω δει από τις δηλώσεις και τις πολλαπλές εμφανίσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στα διάφορα Μέσα". 

Σημείωσε ότι είναι δικαίωμα εάν υπάρχει οποιοσδήποτε ισχυρισμός να καταγγέλλεται ο οποιοσδήποτε για διαφθορά, αλλά είπε ότι "αυτό το οποίο γίνεται όμως αυτή τη στιγμή είναι το να προβάλλεται συνεχώς η καταγγελία, δημιουργείται συνεχώς η περιρρέουσα και η εντύπωση στον κόσμο ότι κάποιος άνθρωπος είναι διεφθαρμένος γιατί απλούστατα ο Γενικός Ελεγκτής αποφάσισε να τον χαρακτηρίζει σαν διεφθαρμένο, προκαταλαμβάνει την οποιαδήποτε εξέταση της οποιασδήποτε καταγγελίας του στην Αρχή κατά της Διαφθοράς".

Ο ΓΕ είπε ότι η Αρχή κατά της Διαφοράς ενόψει αυτών των προβλημάτων θα πρέπει άμεσα να χειριστεί αυτών των θεμάτων "και πρέπει - και εκεί είναι το σημαντικό - αν το απόδειξει, έχει δίκιο, και πρέπει να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει, αν φανεί ότι κάποιος είνα διεφθαρμένος.  Αν δεν τα απόδειξει πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει και τις συνέπειες" κατέληξε.

1684238745_elegktike_meta_photo

H απάντηση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Λίγο αργότερα σε ανακοίνωση-απάντησή της η Ελεγκτική Υπηρεσία παραπέμπει στη χθεσινή της ανακοίνωση, ενώ χαρακτηρίζει ως απαράδεκτους τους χαρακτηρισμούς του.

«Στο Γενικό Εισαγγελέα απαντά η χθεσινή μας ανακοίνωση. Στους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς και κατηγορίες που επέλεξε να εκτοξεύσει δεν θα απαντήσουμε», υποδεικνύει ο Γενικός Ελεγκτής, ενώ εξηγεί ότι, ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας, «με κάθε ευκαιρία γιατί η Υπηρεσία του αφήνει τους πολίτες, ακόμη και την Βουλή των Αντιπροσώπων, στο απόλυτο σκοτάδι σε σχέση με τις υποθέσεις που εξετάζει. Γι’ αυτή του την επιλογή κρίνεται από τους πολίτες και δεν θα τη σχολιάσουμε».

Την ίδια ώρα διαβεβαιώνει τους πολίτες, «πως δεν θα επιτρέψουμε στο Γενικό Εισαγγελέα να επιβάλει πολιτική συσκότισης και στη δική μας Υπηρεσία. Δεν έχει καμία αρμοδιότητα ή εξουσία επιβολής πολιτικών επί της Υπηρεσίας μας. Εμείς θα παραμείνουμε, όπως μας τάσσουν τα διεθνή πρότυπα που εφαρμόζουμε, υπηρέτες της διαφάνειας προς ενημέρωση των πολιτών για τα πεπραγμένα των ασκούντων δημόσια εξουσία», καταλήγει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Πηγή: ΡΙΚ/ΚΥΠΕ

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Μαΐου 2023 - 13:19

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Δεν είναι εφικτή η απομάκρυνση ενός και πλέον εκατομμυρίου αμάχων από τη Ράφα
22:47
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
22:00
Μεγάλη επιτυχία για την τριήμερη Έκθεση Τουρισμού -Πέραν των 10.000 επισκεπτών
21:58
Τηλεφωνική επικοινωνία Νίκου Δένδια με Λόιντ Όστιν - Αναδείχθηκε ο ρόλος της Ελλάδας
21:53
Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δις δολάρια στις φτωχές χώρες για την κλιματική αλλαγή
21:27
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους αμάχους στη Γάζα
21:13
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού - Λάρνακας
20:37
Κοκτέιλ Αφρικανικής σκόνης και ψηλών θερμοκρασιών σε περιοχές της Ελλάδας
20:14
Νέα Υόρκη: Διαδηλώσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων - 130 συλλήψεις
20:07
Φόρο τιμής στους αιχμαλώτους της εισβολής του '74, απέτισε ο Πρ. Χριστοδουλίδης
20:01
Νεκροί μαχητές της Χαμάς από πλήγματα ακριβείας του Ισραηλινού στρατού
18:34
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.