Βρετανία: Περιορισμοί στις βίζες για συγγενείς ξένων φοιτητών

Photo by AFP

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές από το εξωτερικό που σπουδάζουν σε βρετανικά πανεπιστήμια δε θα μπορούν πλέον να φέρνουν μαζί τους συντρόφους και τέκνα, ανακοίνωσε η αρμόδια Υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν.

Η μόνη εξαίρεση αφορά τους φοιτητές που εγγράφονται σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσδιορίζονται ως «ερευνητικά προγράμματα».

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν επίσης την απαγόρευση μετατροπής της φοιτητικής σε εργασιακή βίζα πριν την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών, ώστε «να αποτραπεί η κατάχρηση του συστήματος», είπε η κυρία Μπράβερμαν.

Οι μεταβολές στη νομοθεσία θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2024, ώστε να έχουν οι μελλοντικοί φοιτητές χρόνο να προετοιμαστούν.

Οι αλλαγές που εξαγγέλθηκαν υπάγονται στις προσπάθειες της βρετανικής κυβέρνησης να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών στη χώρα.

Το 2022 εκδόθηκαν 486.000 φοιτητικές βίζες, σημαντικά αυξημένες από τις 269.000 του 2019.

Οι βίζες για εξαρτώμενα μέλη οικογένειας των ξένων φοιτητών ανήλθαν σε 136.000 το ίδιο διάστημα, επίσης σημαντικά αυξημένες από τις 16.000 καθ’ όλη τη διάρκεια του 2019.

Οι περισσότερες αφορούν ανθρώπους από την Ινδία και τη Νιγηρία.

Οι κυβερνητικές ανακοινώσεις ήρθαν λίγο πριν από την παρουσίαση των νεότερων στοιχείων για την καθαρή μετανάστευση προς το Ηνωμένο Βασίλειο την Πέμπτη, όταν και αναμένεται να ανακοινωθεί αριθμός ρεκόρ εισερχομένων μεταναστών.

Το 2019 η καθαρή μετανάστευση ανερχόταν σε 226.000 ανθρώπους, με τη Συντηρητική κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι θα ρίξει τον αριθμό αυτό, όπως πιέζει κυρίως η πιο δεξιά πτέρυγα του κόμματος να γίνει.

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαΐου 2023 - 11:59

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 26 Μαΐου 2024
22:00
Την έντονη αντίδραση της Κυπριακής ομοσπονδίας στίβου έφεραν οι τουρκικές προκλήσεις στο βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου
21:40
Βαφεάδης: Το υπουργείο θα συνεχίσει τις δράσεις του με στόχο τον περιορισμό των δυστυχημάτων
21:34
Εισαγγελέας Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου: Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να διαπράττει εγκλήματα πολέμου
21:31
Μπορέλ: Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους δεν αποτελεί δώρο στη Χαμάς» και δεν σημαίνει στήριξη της τρομοκρατίας
21:28
Πυρκαγιά στη Μουταγιάκκα - σε κινητοποίηση επίγεια και εναέρια μέσα
20:52
Συνεχίστηκαν σήμερα οι αστυνομικές επιχειρήσεις για εντοπισμό υπηκόων τρίτων χωρών
20:49
Διεθνή Σύνοδο για Ειρήνη στην Ουκρανία τον ερχόμενο  μήνα εξήγγειλε ο Ζελένσκι
20:41
Βερολίνο: Δεν υπάρχουν τραυματισμένοι ή συλληφθέντες Έλληνες
17:15
Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια πτήσης από τη Ντόχα προς το Δουβλίνο
16:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 26/05/24
16:29
Πρόεδρος: Η  Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια απελευθέρωσης
16:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.