Ικανοποίηση υπουργείου Οικονομικών για διαπιστώσεις της Κομισιόν

Το υπουργείο Οικονομικών χαιρέτισε σειρά διαπιστώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο εαρινό πακέτο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου για το 2023.

Ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι η Κομισιόν έχει αναβαθμίσει την Κύπρο στην κατηγορία «ύπαρξης μακροοικονομικών ανισορροπιών» αντί της κατηγορίας «ύπαρξης υπερβολικών μακροοικονομικών ανισορροπιών», που βρισκόταν πέρυσι.

Το υπουργείο Οικονομικών χαρακτηρίζει, επίσης, θετική τη διαπίστωση της Κομισιόν για σημαντική μείωση των ποσοστών μη εξυπηρετούμενων δανείων, με πρόβλεψη ότι η μείωση θα συνεχιστεί, μετά και τη λήξη της αναστολής των εκποιήσεων.

Θετικά αποτιμά το Υπουργείο Οικονομικών και τη διαπίστωση των Βρυξελλών ότι το ιδιωτικό χρέος, ως ποσοστό του Αέπ, θα εξακολουθήσει να μειώνεται. Σταθερή μείωση καταγράφεται και στο δημόσιο χρέος.

Το Υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προωθεί μέτρα για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας, ώστε να διασφαλίζεται η μακροοικονομική σταθερότητα και βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών.

ΑΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαΐου 2023 - 19:56

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Απριλίου
Εκπρόσωπος Ελεγκτικής: Σχέδια εξόντωσης του Γενικού Ελεγκτή απεργάζονται οι επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας
09:24
Αμιγώς νομικό και όχι πολιτικό το ζήτημα του Γενικού Ελεγκτή
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
06:38
Η Ρωσία κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας χωριό Μποκνταβίνκα
06:33
Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας Τουρκίας στη Αθήνα
06:07
Τμήμα Μετεωρολογίας -1ο Δελτίο Καιρού 22/4/24
06:05
Η Χεζμπολάχ κατέρριψε ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος
06:02
Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από ιρακινή πόλη προς αμερικανική στρατιωτική βάση
05:58
Ουκρανία και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών
05:51
21 Απριλίου
Ανησυχία εκφράζει η πλατφόρμα Τik Tok μετά το τελεσίγραφο της αμερικανικής βουλής
21:42
Η Δανή πρωθυπουργός δημοσιοποίησε προσβλητικά και απειλητικά μηνύματα στα social media της
21:34
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλωσόρισε την έγκριση βοήθειας προς την Ουκρανία απο τη Βουλή των ΗΠΑ
20:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.