Κακουργιοδικείο: Ένοχος ο κατηγορούμενος για τη φονική πυρκαγιά στον Αρακαπά

ΦΩΤΟ Αρχείου

Ένοχο στις κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα «Να θέτει φωτιά σε εσοδείες και φυτείες» και ανάμματος φωτιάς στην ύπαιθρο, έκρινε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λεμεσού το κατηγορούμενο πρόσωπο για τη φονική πυρκαγιά της 3ης Ιουλίου 2021, η οποία ξεκίνησε από το χωρίο Αρακαπάς και επεκτάθηκε σε άλλες περιοχές της ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχασαν τη ζωή τους τέσσερα πρόσωπα στο χωριό Οδού της επαρχίας Λάρνακας, ενώ οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν ανέρχονται στο ποσό των €15.318.798.

Η υπόθεση της Κατηγορούσας Αρχής στηρίχθηκε σε περιστατική μαρτυρία, η οποία κρίθηκε επαρκής από το Δικαστήριο για την καταδίκη του κατηγορουμένου στα προαναφερθέντα αδικήματα.

Η υπόθεση ορίστηκε στις 31 Μαΐου 2023 για αγόρευση προς μετριασμό της ποινής από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, την υπόθεση χειρίστηκε η κα Άννα Ματθαίου, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Α'.

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαΐου 2023 - 16:07

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Πυρκαγιά στην περιοχή Λαπάτσας
14:35
Αντωνίου: Δεν μιλάμε για σχέδιο λύσης, αλλά για προγραμματισμό επόμενων βημάτων
14:33
Μέτρα πρόληψης για προστασία από τα κουνούπια στο Δήμο Λευκωσίας
14:25
Στο Παρίσι η Υπουργός Παιδείας
14:19
Η Σελίν Ντιόν επιστρέφει στη σκηνή
14:14
Μητσοτάκης: Τα 50 χρόνια από την επιστροφή της Δημοκρατίας να γίνουν αφετηρία για καλύτερη Ελλάδα
14:07
Κανονισμούς για ορθολογική διαχείριση αποβλήτων πλαστικών γεωργικής χρήσης ενέκρινε το Υπουργικό
13:55
Αυξάνονται οι φοιτητές από τρίτες χώρες με απόφαση Υπουργικού
13:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
13:00
Υπουργικό Συμβούλιο: Θα ανεγερθούν 703 φοιτητικές κλίνες σε Λεμεσό και Πάφο
12:58
Ελλάδα: Μόνο με ψηφιακό εισιτήριο η είσοδος των φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα
12:50
Η στεγαστική πολιτική, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση
11:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.