Συνέχιση των επαφών για τον EastMed ζητεί η ιταλική Βουλή

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της ιταλικής Βουλής ζήτησε από την κυβέρνηση της χώρας να συνεχίσει τις επαφές μέ όλες τις χώρες, που είναι αναμεμιγμένες στο σχέδιο για τον αγωγό Eastmed, υπό το πρίσμα της διαφοροποίησης των πηγών προμήθειας ενέργειας.

Στο ψήφισμα καλείται, επίσης, η ιταλική κυβέρνηση να αξιολογήσει την ανάπτυξη του σχεδίου, στη βάση της διεθνούς γεωπολιτικής κατάστασης και των τεχνικών και οικονομικών δυνατοτήτων εφαρμογής του σχεδίου.

Η Επιτροπή καλεί την κυβέρνηση να προσεγγίσει με τη μέγιστη δυνατή προσοχή τις διαδικασίες συνεργασιών, που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ανατολική Μεσόγειο, την οποία χαρακτηρίζει κρίσιμη περιοχή για την προμήθεια ενέργειας σε εθνικό επίπεδο και για τις πολιτικές και στρατηγικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών, Πάολο Φορμεντίνι, δήλωσε ότι το σημερινό ψήφισμα έχει στόχο να δώσει νέα ώθηση στην εναλλακτική λύση του EastMed, τον οποίο χαρακτήρισε "αγωγό των δημοκρατιών".

Υπέρ του ψηφίσματος ψήφισαν όλοι οι βουλευτές του κυβερνώντος δεξιού συνασπισμού και του κεντρώου Τρίτου Πόλου. Αποχή τήρησαν τα κύρια αντιπολιτευόμενα κόμματα, Δημοκρατικό Κόμμα και Κίνημα Πέντε Αστέρων, ενώ το καταψήφισαν οι Πράσινοι και η Συμμαχία της Αριστεράς.

AK

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαΐου 2023 - 21:50

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 26 Μαΐου 2024
22:00
Την έντονη αντίδραση της Κυπριακής ομοσπονδίας στίβου έφεραν οι τουρκικές προκλήσεις στο βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου
21:40
Βαφεάδης: Το υπουργείο θα συνεχίσει τις δράσεις του με στόχο τον περιορισμό των δυστυχημάτων
21:34
Εισαγγελέας Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου: Σε κανέναν δεν επιτρέπεται να διαπράττει εγκλήματα πολέμου
21:31
Μπορέλ: Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους δεν αποτελεί δώρο στη Χαμάς» και δεν σημαίνει στήριξη της τρομοκρατίας
21:28
Πυρκαγιά στη Μουταγιάκκα - σε κινητοποίηση επίγεια και εναέρια μέσα
20:52
Συνεχίστηκαν σήμερα οι αστυνομικές επιχειρήσεις για εντοπισμό υπηκόων τρίτων χωρών
20:49
Διεθνή Σύνοδο για Ειρήνη στην Ουκρανία τον ερχόμενο  μήνα εξήγγειλε ο Ζελένσκι
20:41
Βερολίνο: Δεν υπάρχουν τραυματισμένοι ή συλληφθέντες Έλληνες
17:15
Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια πτήσης από τη Ντόχα προς το Δουβλίνο
16:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 26/05/24
16:29
Πρόεδρος: Η  Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την προσπάθεια απελευθέρωσης
16:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.