Συνέχιση των επαφών για τον EastMed ζητεί η ιταλική Βουλή

Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της ιταλικής Βουλής ζήτησε από την κυβέρνηση της χώρας να συνεχίσει τις επαφές μέ όλες τις χώρες, που είναι αναμεμιγμένες στο σχέδιο για τον αγωγό Eastmed, υπό το πρίσμα της διαφοροποίησης των πηγών προμήθειας ενέργειας.

Στο ψήφισμα καλείται, επίσης, η ιταλική κυβέρνηση να αξιολογήσει την ανάπτυξη του σχεδίου, στη βάση της διεθνούς γεωπολιτικής κατάστασης και των τεχνικών και οικονομικών δυνατοτήτων εφαρμογής του σχεδίου.

Η Επιτροπή καλεί την κυβέρνηση να προσεγγίσει με τη μέγιστη δυνατή προσοχή τις διαδικασίες συνεργασιών, που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ανατολική Μεσόγειο, την οποία χαρακτηρίζει κρίσιμη περιοχή για την προμήθεια ενέργειας σε εθνικό επίπεδο και για τις πολιτικές και στρατηγικές ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών, Πάολο Φορμεντίνι, δήλωσε ότι το σημερινό ψήφισμα έχει στόχο να δώσει νέα ώθηση στην εναλλακτική λύση του EastMed, τον οποίο χαρακτήρισε "αγωγό των δημοκρατιών".

Υπέρ του ψηφίσματος ψήφισαν όλοι οι βουλευτές του κυβερνώντος δεξιού συνασπισμού και του κεντρώου Τρίτου Πόλου. Αποχή τήρησαν τα κύρια αντιπολιτευόμενα κόμματα, Δημοκρατικό Κόμμα και Κίνημα Πέντε Αστέρων, ενώ το καταψήφισαν οι Πράσινοι και η Συμμαχία της Αριστεράς.

AK

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαΐου 2023 - 21:50

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουνίου
Με δύο αγώνες συνεχίζεται σήμερα το Euro2024
05:17
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 23/06/24
05:07
22 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
21:57
Συνελήφθη 30χρονη για υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία
21:10
Τη διεξαγωγή έρευνας για τους φονικούς βομβαρδισμούς σε γραφείο του Ερυθρού Σταυρού στη Γάζα, ζητά ο Μπορέλ
20:37
Ελλάδα: 13 συλλήψεις για την πυρκαγιά στην Άνδρο
19:49
Βρετανία: Η διεύρυνση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προκάλεσε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία λέει ο Φάρατζ
17:21
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 22/06/24
16:05
Επίσκεψη Υπουργού Γεωργίας στις πληγείσες από πυρκαγιές κοινότητες Λευκωσίας
15:37
Ισραηλινά πλήγματα προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 42 ανθρώπων στην Πόλη της Γάζας
15:20
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και στην Άνδρο, σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός
14:45
Foreign office για απειλές Χεζμπολάχ: Οι Βρετανικές Βάσεις δεν έχουν φιλοξενήσει καθόλου ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό
14:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.