Tο καλοκαίρι σε λειτουργία η Γραμματεία Παρακολούθησης κυβερνητικού έργου (Βίντεο)

Εντός του καλοκαιριού, αναμένεται να λειτουργήσει η Γραμματεία Συντονισμού και Παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου, υπό την Υφυπουργό παρά τω Προέδρω, Ειρήνη Πική.

Η Γραμματεία θα εδρεύει στο Προεδρικό Μέγαρο και θα αποτελείται από δημοσίους υπαλλήλους και λειτουργούς αποσπασμένους από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δήλωσε η κυρία Πική, η οποία ήταν φιλοξενούμενη στην εκπομπή του ΡΙΚ "από Μέρα σε Μέρα".

Επεσήμανε ότι, αυτού του είδους το συντονιστικό όργανο λειτουργεί σε όλες τις χώρες του κόσμου και βοηθά τον εκάστοτε επικεφαλής της κυβέρνησης στην παρακολούθηση και στη χάραξη πολιτικής. "Απώτερος στόχος μας, είναι η υλοποίηση του κυβερνητικού έργου που έχουμε οραματιστεί", σημείωσε η κυρία Πική.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο με τα κριτήρια για συμβούλους στο Προεδρικό και στα Υπουργεία, η κυρία Πική ανέφερε ότι καταρτίζεται με ιδιαίτερη προσοχή, προκειμένου να μην υπάρχουν λάθη και παραλείψεις. Είπε ότι επιδίωξη είναι να κατατεθεί το συντομότερο στη Βουλή, για συζήτηση και ψήφιση.

Παράλληλα, προχωρεί και η διαδικασία ελέγχου για τους υφιστάμενους συμβούλους, που επίσης συνεχίζεται με προσεκτικά βήματα, όπως ανέφερε η κυρία Πική.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ,

ΣΤΣ / Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Μαΐου 2023 - 14:58

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουνίου
Με δύο αγώνες συνεχίζεται σήμερα το Euro2024
05:17
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 23/06/24
05:07
22 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
21:57
Συνελήφθη 30χρονη για υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία
21:10
Τη διεξαγωγή έρευνας για τους φονικούς βομβαρδισμούς σε γραφείο του Ερυθρού Σταυρού στη Γάζα, ζητά ο Μπορέλ
20:37
Ελλάδα: 13 συλλήψεις για την πυρκαγιά στην Άνδρο
19:49
Βρετανία: Η διεύρυνση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προκάλεσε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία λέει ο Φάρατζ
17:21
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 22/06/24
16:05
Επίσκεψη Υπουργού Γεωργίας στις πληγείσες από πυρκαγιές κοινότητες Λευκωσίας
15:37
Ισραηλινά πλήγματα προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 42 ανθρώπων στην Πόλη της Γάζας
15:20
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και στην Άνδρο, σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός
14:45
Foreign office για απειλές Χεζμπολάχ: Οι Βρετανικές Βάσεις δεν έχουν φιλοξενήσει καθόλου ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό
14:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.