Δύσκολη η εξεύρεση προσωρινής κατοικίας για πρόσφυγες. Ανησυχία για κρούσματα αισχροκέρδειας

Δυσκολεύονται να ενοικιάσουν προσωρινά σπίτι, ορισμένοι από τους διαμένοντες σε ακατάλληλες πολυκατοικίες στον δήμο Λατσιών, δηλώνει ο δήμαρχος Χρίστος Πιτταράς.

Εξήγησε ότι, στις πέντε κατεδαφιστέες πολυκατοικίες, διαμένουν κυρίως ηλικιωμένοι και λήπτες ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, οι οποίοι έχουν χαμηλό εισόδημα και ως εκ τούτου δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα ψηλά ενοίκια στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Λατσιών εξέφρασε, επίσης, ανησυχία ότι θα παρατηρηθούν κρούσματα αισχροκέρδειας, αφού υπάρχει αυξημένη ζήτηση και λίγα διαμερίσματα προς ενοικίαση.

Η ανέγερση της πρώτης πολυκατοικίας - πρόσθεσε - θα ξεκινήσει όταν εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι πρώτοι δεκαέξι δικαιούχοι. Για την κατασκευή της θα χρειαστούν ενάμισι με δύο χρόνια.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μαΐου 2023 - 11:14

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιουνίου
Με δύο αγώνες συνεχίζεται σήμερα το Euro2024
05:17
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 23/06/24
05:07
22 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
21:57
Συνελήφθη 30χρονη για υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία
21:10
Τη διεξαγωγή έρευνας για τους φονικούς βομβαρδισμούς σε γραφείο του Ερυθρού Σταυρού στη Γάζα, ζητά ο Μπορέλ
20:37
Ελλάδα: 13 συλλήψεις για την πυρκαγιά στην Άνδρο
19:49
Βρετανία: Η διεύρυνση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ προκάλεσε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία λέει ο Φάρατζ
17:21
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 22/06/24
16:05
Επίσκεψη Υπουργού Γεωργίας στις πληγείσες από πυρκαγιές κοινότητες Λευκωσίας
15:37
Ισραηλινά πλήγματα προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 42 ανθρώπων στην Πόλη της Γάζας
15:20
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και στην Άνδρο, σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός
14:45
Foreign office για απειλές Χεζμπολάχ: Οι Βρετανικές Βάσεις δεν έχουν φιλοξενήσει καθόλου ισραηλινό στρατιωτικό προσωπικό
14:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.