Ένταση στο Κόσοβο. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και ΗΠΑ καλούν σε αποκλιμάκωση

Νέα κλιμάκωση στις σχέσεις Κοσόβου - Σερβίας.

Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Βρετανία, με κοινή τους ανακοίνωση καταδικάζουν την ενέργεια κυβέρνησης της Πρίστινας να αποκτήσει δια της βίας πρόσβαση στα κτίρια των δημαρχείων του Βορείου Κοσόβου και καλούν σε άρση αυτών των ενεργειών και αποκλιμάκωση της έντασης.

Οι πέντε, με κοινή τους δήλωση εκφράζουν ιδιαίτερη ενόχληση για τις ενέργειες της ηγεσίας του Κοσόβου, οι οποίες, όπως επισημαίνεται, έγιναν σε αντίθεση με τις προτροπές των πέντε χωρών.

Εκφράζουν επίσης ανησυχία για την απόφαση της Σερβίας να θέσει σε ύψιστη ετοιμότητα τις ένοπλες δυνάμεις και να στείλει στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα με το Κόσοβο.

Είχαν προηγηθεί επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα σε διαδηλωτές και την αστυνομία, σε περιοχή του Κοσόβου η οποία πλειοψηφικά κατοικείται από Σέρβους.

Δ.Κ.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Μαΐου 2023 - 06:51

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Μαΐου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 27/05/24
11:25
Συνάντηση με την διεύθυνση του ΟΚΥπΥ έχουν οι συντεχνίες των νοσηλευτών
10:23
Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Εμίρης του Κατάρ
09:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 27 Μαΐου 2024
06:36
Η Βόρειος Κορέα θέτει σε τροχιά νέο κατασκοπευτικό δορυφόρο
06:11
Συνελήφθη τούρκος εμπρηστής στην Ελλάδα
06:03
Απογοήτευση Γκουτέρες επειδή δεν εφαρμόζονται αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου
05:58
Στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων ο υπουργός Εξωτερικών
05:54
Συγχαρητήρια Μητσοτάκη στους Πρωταθλητές Ευρώπης
05:51
Πρωταθλητής Ευρώπης στο Μπάσκετ ο Παναθηναϊκός
05:45
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 27/05/24
05:37
26 Μαΐου
Την έντονη αντίδραση της Κυπριακής ομοσπονδίας στίβου έφεραν οι τουρκικές προκλήσεις στο βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου
21:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.