Συγκεκριμένος στρατηγικός σχεδιασμός για τα ενεργειακά. Έρχεται Οδικός χάρτης. Καίριες οι επόμενες συναντήσεις

Σε συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό επικεντρωμένο σε δύο πυλώνες στα θέματα ενέργειας και με στόχο να δημιουργηθούν συνέργειες ,  αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Ο πρώτος πυλώνας αφορά στην εσωτερική αγορά της Κύπρου για να αντιμετωπιστεί  το υψηλό κόστος του ηλεκτρισμού.

Ο δεύτερος άξονας αφορά στην  αξιοποίηση της συγκυρίας  σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στο πλαίσιο της προσπάθειεας της ΕυρωπαΪκής Ενωσης γιά απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Τα θέματα αυτά τα έχουμε συζητήσει τόσο με την Αίγυπτο όσο και με το Ισραήλ και πολύ σύντομα θα δημοσιοποιηθούν και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και ένας οδικός χάρτης πώς φθάνουμε στους στόχους αυτούς,δήλωσε ο Πρόεδρος.

Στα εσωτερικά θέματα και ερωτηθείς για τη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού ότι η συναίνεση για παρουσία στο Ευρωπαϊκό Λαίκό Κόμμα αφορά μόνο στον Πρόεδρο, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απάντησε ότι τα κόμματα είναι τα κύτταρα της δημοκρατία. "

Απ´εκεί και πέρα, με την Πρόεδρο του ΔΗΣΥ συμφωνούμε απόλυτα πώς πάνω από όλα είναι η πατρίδα μας  και πως στον ευρωπαϊκό χώρο μπορούμε να διεκδικήσουμε καλύτερα, είτε σε θέματα πού αφορούν την Τουρκία, είτε στο μεταναστευτικό είτε σε άλλα ζητήματα", δήλωσε ο Νίκος χριστοδουλίδης.

Τέλος και όσον αφορά στις πληροφορίες για επεξεργασία πρότασης νόμου στη Βουλή γιά αλλαγή του πλαισίου των εκποιήσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι ζητήματα όπως αυτό δεν προσφέρονται  για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων. Παρόμοια θέματα θα πρέπει να προσεγγίζονται  μόνο μέσα από λύσεις πού θα αντιμετωπίζουν μια και καλή το πρόβλημα και όχι μέσα από  περιστασιακές  πρωτοβουλίες πού αντί να βοηθούν δυσχεραίνουν τα πράγματα, δήλωσε ο Πρόεδρος.

Δ.Κ./Π.Π

Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαΐου 2023 - 12:22

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Ιουνίου
Στη Σύνοδο υπουργών του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων για θέματα Πολιτικής Συνοχής, ο Μάκης Κεραυνός
19:07
Η Ήλια Ηροδότου είναι η νέα Κοινοτάρχης Πέρα Πεδίου
19:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
18:00
Την έξοδο στις αγορές το επόμενο διάστημα εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών
17:21
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, με εκλογικό αφανισμό κινδυνεύουν οι Τόρις
17:19
Στα €3,1δισ. υπολογίζονται να ανέλθουν οι συνολικές επενδύσεις για την πράσινη μετάβαση στην Κύπρο
17:10
Tμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 16/6/2024
16:48
Χριστοδουλίδης: Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει
16:28
Νέο θύμα της ασφάλτου 48 ετών γυναίκα από τη Ρωσία
14:56
Στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο Αρχηγών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ
14:32
Επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων σε κέντρο κράτησης στην Ρωσία. Νεκροί οι δράστες
12:28
Έτοιμη η Κύπρος να παράσχει βοήθεια για απρόσκοπτη μεταφορά των ουκρανικών σιτηρών
12:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.