Γκουτέρες: Εξαιρετική η συμβολή των κυανόκρανων

Στην εξαιρετική συμβολή των κυανόκρανων στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια αναφέρεται ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σε μήνυμά του, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Κυανόκρανων.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες επισημαίνει οτι, κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους, περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες διακόσιοι κυανόκρανοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σημειώνει οτι από το 1948, περισσότεροι από 2 εκατομμύρια κυανόκρανοι έχουν υπηρετήσει σε 71 αποστολές, βοηθώντας τις χώρες να οδηγηθούν στο δύσκολο μονοπάτι από τον πόλεμο στην ειρήνη.

Αναφερόμενος στη σημερινή δράση των κυανόκρανων, ο Γκουτέρες εξηγεί πως περισσότεροι από 87 χιλιάδες από 125 χώρες υπηρετούν σε 12 επιχειρήσεις, για να αντιμετωπίσουν παγκόσμιες εντάσεις και διαιρέσεις, τελματωμένες ειρηνευτικές διαδικασίες και περίπλοκες συγκρούσεις.

ΑΚ

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024
12:50
Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Έλλαδα στέκεται στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας
11:40
Οι ρωσικές αρχές εξουδετέρωσαν τους 6 τρομοκράτες στο Νταγκεστάν
11:20
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 24/06/24
11:10
Αποκλείει το ενδεχόμενο παραίτησής του ο Μακρόν
07:25
ΗΠΑ: Αυξημένος κίνδυνος ευρύτερης σύγκρουσης σε περίπτωση επίθεσης του Ισραήλ στο Λίβανο
07:20
Νετανιάχου: Οι σφοδρές μάχες με τη Χαμάς πλησιάζουν προς το τέλος
05:49
Μέκκα: Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας του καύσωνα
05:47
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 24/06/24
05:30
23 Ιουνίου
Επαναλειτουργεί τον Ιανουάριο το Δασικό Κολλέγιο στον Πρόδρομο -Τριετής η φοίτηση...
22:30
Αποζημιώσεις ύψους 2,8 εκ. ευρώ σε πληγέντες γεωργοκτηνοτρόφους -Αρχή από τον Φαρμακά
18:59
Χειροπέδες σε 28 αλλοδαπούς -Επιχείρηση Υπηρεσίας Μετανάστευσης
18:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.