Συμμετοχή ΡΙΚ στο συνέδριο δημοσιογράφων της EBU

Στην Αλμπουφέιρα της Πορτογαλίας έλαβε χώρα φέτος το News Exchange Contacts Meeting της Ευρωπαϊκής Ενωσης Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU). Πρόκειται για το ετήσιο συνέδριο των δημοσιογράφων, από όλες τις χώρες, που στέλνουν θέματα στην υπηρεσία News Exchange της EBU. Tο συνέδριο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 23- 25 Μαϊου.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ EBU 5.jpg

ΣΥΝΕΔΡΙΟ EBU.jpg

Την Κύπρο και το ΡΙΚ εκπροσώπησαν οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι Μελίνα Καραγεωργίου και Ρόνα Μιχαηλίδου.

Κατά τη διάρκεια του συνδρίου συζητήθηκαν πολύ σημαντικά θέματα όπως ο εντοπισμός ψευδών ειδήσεων και η επαλήθευση των πηγών ενημέρωσης, η τεχνητή νοημοσύνη, η διερευνητική δημοσιογραφία, η ισορροπημένη, σε φύλο, κάλυψη αθλητικών γεγονότων, η χρησιμότητα των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις που υπάρχουν και η κάλυψη ρεπορτάζ που αφορούν το κλίμα και την κλιματική αλλαγή.

Αρχισυντάκτες και συντάκτες της EBU παρουσίασαν τα πιο πάνω θέματα κι έγινε συζήτηση με τους δημοσιογράφους και ανταλλαγή απόψεων για τη βελτίωση της κάλυψης και την αναβάθμιση της εργασίας που γίνεται από όλες τις χώρες.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ EBU 2.jpg

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τρόπο κάλυψης των μεγάλων γεγονότων της χρονιάς, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ και η στέψη του Βασιλιά Καρόλου.

Η σχέση του ΡΙΚ, και ιδιαίτερα του Τμήματος Ειδήσεων και Επικαίρων, με την Ευρωπαϊκή Ένωση Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων έχει αναβαθμιστεί το τελευταίο διάστημα, χάρη στην ευρύτερη συμμετοχή σε δράσεις της EBU και την αυξανόμενη αποστολή θεμάτων από το ΡΙΚ. Την ομάδα που έχει αναλάβει την ετοιμασία και αποστολή θεμάτων απαρτίζουν οι Μελίνα Καραγεωργίου, Κωνσταντίνος Τσιντάς, Ρονα Μιχαηλίδου. 

ΣΥΝΕΔΡΙΟ EBU 4.jpg

Η αναβαθμισμένη συμμετοχή έχει ως αποτέλεσμα θετικό αντίκτυπο για την Κύπρο, την προβολή του νησιού διεθνώς και την ενημέρωση για το Κυπριακό και τα άλλα ζωτικής σημασίας θέματα που αφορούν την Κύπρο (μεταναστευτικό, πολιτιστική κληρονομιά, οικονομία, τουρισμός κ.λπ).  

ΑΤ

πηγή: Ρόνα Μιχαηλίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαΐου 2023 - 13:34

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 30 Μαΐου 2024
13:10
Τελετή επαναπατρισμού οστών 15 ηρώων του 1974 από την Ελλάδα
12:49
ΟΕΒ: Κλινικές θα αναγκαστούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους
12:18
Λετυμπιώτης: Η πρωτοβουλία "Αμάλθεια" συνεχίζεται κανονικά (Βίντεο)
12:08
Επίσημη διάλυση της Βουλής των Κοινοτήτων ενόψει των εκλογών της 4ης Ιουλίου
11:42
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 30/05/24
11:04
Στις 3 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια
10:49
Λαβρόφ: Η Κίνα θα μπορούσε να φιλοξενήσει ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία
10:29
Υπουργός Εργασίας: Συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του το Λιμάνι Λάρνακας
09:50
Καθυστερήσεις μέχρι και τα 3 χρόνια στην εξέταση ενστάσεων
08:45
Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης: Απόσπαση χρηματικού ποσού πέραν των 135.000 ευρώ
06:50
Ινδία: Θερμοκρασία ρεκόρ 52,9 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε χθες
06:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.