Απάντηση Νομικής Υπηρεσίας στις δηλώσεις προέδρου ΠΑΣΠ

Απαντήσεις δίνει η Νομική Υπηρεσία στις αναφορές του πρόεδρου του ΠΑΣΠ, Σπύρου Νεοφυτίδη, σχετικά με τους χειρισμούς της σε υπόθεση που αφορά αθλητικούς παράγοντες ποδοσφαιρικής ομάδας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Νομική Υπηρεσία ενήργησε αμέσως σε ό,τι αφορά τον δικό της ρόλο σε σχέση με την υπόθεση και προσθέτει πως η αναστολή της ποινικής δίωξης οφείλεται σε λόγους εντελώς εκτός της αρμοδιότητας ή ευθύνης της.

Σύμφωνα με τα γεγονότα που παραθέτει η Νομική Υπηρεσία, οι δύο βασικοί μάρτυρες κατηγορίας, ενώ αρχικά παραδέχθηκαν ενοχή, το Δεκέμβριο του 2021 όταν ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, δεν αναγνώρισαν τις προηγούμενες γραπτές τους καταθέσεις και δεν επιθυμούσαν να καταθέσουν, με αποτέλεσμα να ακολουθηθεί η νενομισμένη διαδικασία και οι δύο βασικοί μάρτυρες να κηρυχθούν ως εχθρικοί. Έτσι, όπως σημειώνεται, η Νομική Υπηρεσία δεν είχε άλλη επιλογή από την αναστολή της ποινικής δίωξης, αφού δεν υπήρχε επαρκής διαθέσιμη μαρτυρία.

Προστίθεται ότι οι δύο βασικοί μάρτυρες κατηγορίας, με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, έχουν διωχθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, με την κατηγορία της ψευδορκίας.

Η υπόθεση έχει οριστεί από το Δικαστήριο για ακρόαση τον επόμενο μήνα.Χ.Ο / Μ.Β


Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μαΐου 2023 - 18:23

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Απριλίου
Εκπρόσωπος Ελεγκτικής: Σχέδια εξόντωσης του Γενικού Ελεγκτή απεργάζονται οι επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας
09:24
Αμιγώς νομικό και όχι πολιτικό το ζήτημα του Γενικού Ελεγκτή
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
06:38
Η Ρωσία κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας χωριό Μποκνταβίνκα
06:33
Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας Τουρκίας στη Αθήνα
06:07
Τμήμα Μετεωρολογίας -1ο Δελτίο Καιρού 22/4/24
06:05
Η Χεζμπολάχ κατέρριψε ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος
06:02
Ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από ιρακινή πόλη προς αμερικανική στρατιωτική βάση
05:58
Ουκρανία και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών
05:51
21 Απριλίου
Ανησυχία εκφράζει η πλατφόρμα Τik Tok μετά το τελεσίγραφο της αμερικανικής βουλής
21:42
Η Δανή πρωθυπουργός δημοσιοποίησε προσβλητικά και απειλητικά μηνύματα στα social media της
21:34
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι καλωσόρισε την έγκριση βοήθειας προς την Ουκρανία απο τη Βουλή των ΗΠΑ
20:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.