Απάντηση Νομικής Υπηρεσίας στις δηλώσεις προέδρου ΠΑΣΠ

Απαντήσεις δίνει η Νομική Υπηρεσία στις αναφορές του πρόεδρου του ΠΑΣΠ, Σπύρου Νεοφυτίδη, σχετικά με τους χειρισμούς της σε υπόθεση που αφορά αθλητικούς παράγοντες ποδοσφαιρικής ομάδας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Νομική Υπηρεσία ενήργησε αμέσως σε ό,τι αφορά τον δικό της ρόλο σε σχέση με την υπόθεση και προσθέτει πως η αναστολή της ποινικής δίωξης οφείλεται σε λόγους εντελώς εκτός της αρμοδιότητας ή ευθύνης της.

Σύμφωνα με τα γεγονότα που παραθέτει η Νομική Υπηρεσία, οι δύο βασικοί μάρτυρες κατηγορίας, ενώ αρχικά παραδέχθηκαν ενοχή, το Δεκέμβριο του 2021 όταν ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία, δεν αναγνώρισαν τις προηγούμενες γραπτές τους καταθέσεις και δεν επιθυμούσαν να καταθέσουν, με αποτέλεσμα να ακολουθηθεί η νενομισμένη διαδικασία και οι δύο βασικοί μάρτυρες να κηρυχθούν ως εχθρικοί. Έτσι, όπως σημειώνεται, η Νομική Υπηρεσία δεν είχε άλλη επιλογή από την αναστολή της ποινικής δίωξης, αφού δεν υπήρχε επαρκής διαθέσιμη μαρτυρία.

Προστίθεται ότι οι δύο βασικοί μάρτυρες κατηγορίας, με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, έχουν διωχθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, με την κατηγορία της ψευδορκίας.

Η υπόθεση έχει οριστεί από το Δικαστήριο για ακρόαση τον επόμενο μήνα.Χ.Ο / Μ.Β


Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μαΐου 2023 - 18:23

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Μαΐου
Λετυμπιώτης: Η πρωτοβουλία "Αμάλθεια" συνεχίζεται κανονικά (Βίντεο)
12:08
Επίσημη διάλυση της Βουλής των Κοινοτήτων ενόψει των εκλογών της 4ης Ιουλίου
11:42
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 30/05/24
11:04
Στις 3 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια
10:49
Λαβρόφ: Η Κίνα θα μπορούσε να φιλοξενήσει ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία
10:29
Υπουργός Εργασίας: Συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του το Λιμάνι Λάρνακας
09:50
Καθυστερήσεις μέχρι και τα 3 χρόνια στην εξέταση ενστάσεων
08:45
Νέα υπόθεση διαδικτυακής απάτης: Απόσπαση χρηματικού ποσού πέραν των 135.000 ευρώ
06:50
Ινδία: Θερμοκρασία ρεκόρ 52,9 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε χθες
06:50
Εκλογές στη Βρετανία: Το κοινοβούλιο διαλύθηκε επισήμως
06:12
ΟΗΕ: Νέα έκκληση Γουένσλαντ για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
06:04
Μάρκα: Μεντιλίμπαρ ο θεός του Ολύμπου
05:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.