Θετικές εξελίξεις στο Κυπριακό και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επιθυμεί να δει το Βερολίνο

Το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις συμπεριλαμβάνονται στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου στα οποία το Βερολίνο επιθυμεί να δει θετικές εξελίξεις στο προσεχές διάστημα, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επισήμανε ότι το Κυπριακό ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Καγκελάριο Σόλτς και τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

σολτς χριστοδ.jpg


Πρόσθεσε ότι ασφαλώς υπάρχουν πολλά διμερή θέματα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, τα οποία το Βερολίνο προσπαθεί κατ΄επανάληψη να προωθήσει εποικοδομητικά.

Αναφερόμενος στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν τη Δευτέρα ο Καγκελάριος Σολτς και ο Ταγίπ Ερντογάν, ο κύριος Χέμπεστραϊτ δήλωσε ότι η Τουρκία είναι μια σημαντική περιφερειακή δύναμη, με επιρροή σε διάφορες διενέξεις που υπάρχουν στην περιοχή.

"Και το να χρησιμοποιήσουμε θετικά και εποικοδομητικά αυτή την επιρροή", κατέληξε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, "είναι κάτι προς το οποίο θέλουμε πολύ να ενθαρρύνουμε την Τουρκία".


E.A / M.B


Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μαΐου 2023 - 21:56

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Λαπάτσας
15:56
Πυρκαγιά στην περιοχή Λαπάτσας
14:35
Αντωνίου: Δεν μιλάμε για σχέδιο λύσης, αλλά για προγραμματισμό επόμενων βημάτων
14:33
Μέτρα πρόληψης για προστασία από τα κουνούπια στο Δήμο Λευκωσίας
14:25
Στο Παρίσι η Υπουργός Παιδείας
14:19
Η Σελίν Ντιόν επιστρέφει στη σκηνή
14:14
Μητσοτάκης: Τα 50 χρόνια από την επιστροφή της Δημοκρατίας να γίνουν αφετηρία για καλύτερη Ελλάδα
14:07
Κανονισμούς για ορθολογική διαχείριση αποβλήτων πλαστικών γεωργικής χρήσης ενέκρινε το Υπουργικό
13:55
Αυξάνονται οι φοιτητές από τρίτες χώρες με απόφαση Υπουργικού
13:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
13:00
Υπουργικό Συμβούλιο: Θα ανεγερθούν 703 φοιτητικές κλίνες σε Λεμεσό και Πάφο
12:58
Ελλάδα: Μόνο με ψηφιακό εισιτήριο η είσοδος των φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα
12:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.