Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Υψίστης σημασίας η διατήρηση ασφαλούς περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο

Photos by PIO


Η διατήρηση σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος στην Ανατολική Μεσόγειο, παραμένει ύψιστης στρατηγικής σημασίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των εργασιών της δεύτερης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στη Μολδαβία.

Πρόεδρος Ανστασιάδης -Γενική Φώτο1 124 Μολδαβία  PIO.jpg


Σε παρέμβασή του κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με θέμα την "Ενέργεια" και τη "Συνδεσιμότητα", ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι επιβάλλεται η υιοθέτηση στρατηγικής προσέγγισης στα ενεργειακά.

Πρόεδρος Ανστασιάδης -Γενική κοντινή φωτογραφία 1234123  Μολδαβία  PIO.jpg


Υπογράμμισε ότι για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη, θα πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένες προκλήσεις. Μεταξύ αυτών, είναι η εφαρμογή των απαραίτητων ηλεκτρικών διασυνδέσεων για την αδιάλειπτη ροή ηλεκτρισμού, ιδιαίτερα από περιοχές με εκτεταμένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και η απλοποίηση διαδικασιών χωρίς να παρακάμπτονται περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Πρόεδρος Ανστασιάδης - Μακρόν  Μολδαβία  PIO.jpg


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ακόμη ότι η επιτάχυνση διαδικασιών αποτελεί κίνητρο για τους επενδυτές, αφού η γραφειοκρατία αποτελεί μεγάλο εμπόδιο στη δημιουργία μεγάλης κλίμακας διασυνοριακών έργων.

Σημείωσε, επίσης, ότι η συνεργασία αποτελεί το κλειδί στην επιτυχία, σημειώνοντας ότι η Ανατολική Μεσόγειος μπορεί να αποτελέσει το πρότυπο.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

ΠΑΣ/ Μ.Χ

Τελευταία Ενημέρωση: 01 Ιουνίου 2023 - 15:44

Τελευταιες Ειδησεις

30 Μαΐου
Ευχάριστη εξέλιξη χαρακτήρισε την θετική αξιολόγηση της Κύπρου ο Υπουργός Οικονομικών
13:47
Πρωτόκολλο για τη διαχείριση κρίσεων στα σχολεία
13:39
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 30 Μαΐου 2024
13:10
Τελετή επαναπατρισμού οστών 15 ηρώων του 1974 από την Ελλάδα
12:49
ΟΕΒ: Κλινικές θα αναγκαστούν να αναστείλουν τη λειτουργία τους
12:18
Λετυμπιώτης: Η πρωτοβουλία "Αμάλθεια" συνεχίζεται κανονικά (Βίντεο)
12:08
Επίσημη διάλυση της Βουλής των Κοινοτήτων ενόψει των εκλογών της 4ης Ιουλίου
11:42
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 30/05/24
11:04
Στις 3 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων για τα νέα αναθεωρημένα Στεγαστικά Σχέδια
10:49
Λαβρόφ: Η Κίνα θα μπορούσε να φιλοξενήσει ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία
10:29
Υπουργός Εργασίας: Συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του το Λιμάνι Λάρνακας
09:50
Καθυστερήσεις μέχρι και τα 3 χρόνια στην εξέταση ενστάσεων
08:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.