Επιταγή €86.000 από το ΠΣΣΕ στην κυβέρνηση για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία-Συρία

Επιταγή ύψους €86.000 παρέδωσε στην κυβέρνηση το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) από τους παγκύπριους εράνους για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Την επιταγή παρέλαβε η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου, Δόξα Κωμοδρόμου.

Ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ, Ηλίας Δημητρίου, σε δηλώσεις του κατά την παράδοση της επιταγής, είπε ότι ο οικονομικός έρανος κράτησε περίπου δυόμισι μήνες. «Νιώθουμε ιδιαίτερα ευτυχείς γιατί ο κυπριακός λαός έχει αγκαλιάσει αυτό τον έραυνο, ήταν δίπλα μας, όχι μόνο όσον αφορά την οικονομική βοήθεια την οποία σήμερα παραδίδουμε στο Προεδρικό Μέγαρο, αλλά και στην ανθρωπιστική βοήθεια την οποία είχαμε στείλει σε συνεργασία με την Πολιτική Άμυνα πριν λίγο καιρό που αντιστοιχούσε σε 170 τόνους τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό».

Από την πλευρά της, η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε ότι γίναμε όλοι μάρτυρες της τραγωδίας που ακολούθησε τον φονικό σεισμό που έπληξε τη Νοτιοανατολική Τουρκία και τη Βόρεια Συρία. "Η Κύπρος δεν έμεινε άπραγη, ούτε αμέτοχη. Με αισθήματα αλληλεγγύης ανταποκρίθηκε στον δοκιμαζόμενο λαό", σημείωσε.

ΔΟΞΑ ΚΩΜΟΔΡΟΜΟΥ ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ 1.jpg

Από τις 9 Φεβρουαρίου μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η μεγάλη εκστρατεία συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες και ταυτόχρονα για άλλους δύο μήνες υπήρχε ο παγκύπριος έρανος, ανέφερε η κ. Κωμοδρόμου. «Τέτοιες πρωτοβουλίες πραγματικά καταθέτουν αποθέματα ψυχής και επικροτούνται από την πολιτεία», είπε, ευχαριστώντας το ΠΣΣΕ για την πρωτοβουλία, σε συνεργασία με το Γραφείο του Επιτρόπου του Πολίτη και τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα διατεθεί το ποσό, η κ. Κωμοδρόμου είπε ότι θα διατεθεί μέσω εξειδικευμένων υπηρεσιών, γραφείων του ΟΗΕ, τα οποία δραστηριοποιούνται με δικά τους προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας σε τρίτες χώρες. 

ΑΤ

Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιουνίου 2023 - 15:30

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

27 Σεπτεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024
22:00
ΗΠΑ: 17 νεκροί από το πέρασμα του φονικού τυφώνα Χέλεν
20:45
Πολλαπλά καταιγιστικά κτυπήματα του Ισραήλ εναντίον της Βηρυτού -Στόχος ο Νασράλα
20:34
Δύο νέες συλλήψεις για την απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους
19:53
Απεργιακά μέτρα εξήγγειλαν οι οδηγοί λεωφορείων στη Λάρνακα
18:40
Έτοιμος να συνδράμει στον τερματισμό του πολέμου Ρωσίας -Ουκρανίας, ο Τραμπ
18:36
Πρόεδρος: Γεύμα στους Μονίμους Αντιπροσώπους των πέντε του Συμβουλίου Ασφαλείας
17:34
«Η Ελλάδα και όχι η Τουρκία, είναι κατοχική δύναμη στην Κύπρο», υποστηρίζει ο Τατάρ
17:30
Μελέτη για καταγραφή του οικοσυστήματος του Κρυού Ποταμού
17:23
Βραβείο στην κουμανδαρία και το χαλλούμι, σε έκθεση στην Κίνα
17:17
Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ στη Λευκωσία
17:07
Θετικό το Υπουργείο Μεταφορών στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής προστίμων από τις κάμερες
17:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.