Συμμετοχή του ΡΙΚ στην 90η Σύνοδο των Γενικών Διευθυντών της ΕBU

Oλοκληρώθηκε σήμερα στη Μαδρίτη της Ισπανίας, η 90η Σύνοδος των Γενικών Διευθυντών, μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεόρασης, ΕBU.

Στη σύνοδο παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα της χρονιάς 2022, αξιολογήθηκε η πώληση της θυγατρικής εταιρείας Eurovision Services και συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας μιντιακής επικαιρότητας, όπως η χρηματοδότηση των Δημόσιων Ραδιοτηλεοράσεων, ο ρόλος και η αποστολή τους, η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και οι συνέπειες της στην παραγωγή ειδήσεων και περιεχομένου, η συνεργασία της EBU με την Ολυμπιακή Επιτροπή και η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Τα μέλη της Συνόδου ενέκριναν την πρόταση του ΡΙΚ για φιλοξενία της 92ης Συνόδου Γενικών Διευθυντών Μελών της ΕBU το καλοκαίρι του 2024.

FVTO ΕBU 2.jpeg

Ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ, Θανάσης Τσώκος, παρουσίασε την πρόταση στους συνέδρους, ανέφερε ότι η εμπειρία των στελεχών του ΡΙΚ και η κυπριακή παραδοσιακή φιλοξενία αποτελούν τα εχέγγυα για μια παραγωγική και σημαντική συνάντηση των Γενικών Διευθυντών στην Κύπρο.

FVTO EBN 3.jpeg

ΝΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιουνίου 2023 - 16:03

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

14 Ιουνίου
Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του μεταναστευτικού
21:14
ΗΠΑ: Κυρώσεις κατά Ισραηλινών για παρεμπόδιση διανομής βοήθειας προς τη Γάζα
20:58
Στον πόλεμο της Ουκρανίας έχουν σκοτωθεί 56.452 Ρώσοι στρατιωτικοί
20:02
Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε πέντε περιοχές της επαρχίας Λάρνακας
18:36
Μπράβο στην Κύπρο για το μεταναστευτικό, από την ΕΕ -Παρέμβαση Χαρτσιώτη
18:26
Όχι στην πρόταση Πούτιν για κατάπαυση του πυρός, λέει ο Ζελένσκι
18:21
Φεύγουν οι ξένοι κάτοικοι και οι συνταξιούχοι που διέμεναν στα κατεχόμενα
18:06
Νέα κίτρινη προειδοποίηση θα ισχύει και αύριο -41 βαθμοί στην πρωτεύουσα...
17:52
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένουν περιοχές της επαρχίας Λάρνακας
16:21
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 14/6/2024
16:15
Ηλικιωμένη 91 ετών έχασε τη ζωή της λόγω θερμοπληξίας
15:38
Ρωσία: Η συμφωνία ασφαλείας ΗΠΑ-Ουκρανίας είναι μια "κόλλα χαρτί"
14:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.