Υπουργός Γεωργίας: Πρόκληση η διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων από νοικοκυριά

Η διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων από τα νοικοκυριά αποτελεί πρόκληση για την κυβέρνηση, δεδομένης της υποχρεωτικής χωριστής συλλογής τους μέχρι το 2025, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας και Περιβάλλοντος, Πέτρος Ξενοφώντος.

Εγκαινιάζοντας την έναρξη της υλοποίησης του έργου «Διαχείριση επικίνδυνων οικιακών αποβλήτων» από το Τμήμα Περιβάλλοντος και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λευκωσίας, ο κύριος Ξενοφώντος είπε ότι το έργο αναμένεται να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου της υποχρεωτικής συλλογής.

γεωργιας4.jpg


Ανέφερε ότι οι τέσσερις ρυμουλκούμενες κινητές μονάδες θα διακινούνται στην Κύπρο στη βάση ενός προγράμματος, συλλέγοντας επικίνδυνα οικιακά απόβλητα, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές.

Σημείωσε ότι ένα από τα σημαντικότερα έργα του υπουργείου Γεωργίας είναι ο σχεδιασμός του συστήματος «Πληρώνω Όσο Πετώ» με προπληρωμένη σακούλα και ότι οι Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να εφαρμόσουν το σύστημα μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2024.

Καταλήγοντας, ο κύριος Ξενοφώντος είπε ότι εκτός του συστήματος «Πληρώνω Όσο Πετώ», άρχισε και η υλοποίηση έργων που στοχεύουν στην περαιτέρω στήριξη των τοπικών Αρχών για ενίσχυση των υποδομών συλλογής και διαχείρισης των δημοτικών στερεών αποβλήτων.Μ.Β


Τελευταία Ενημέρωση: 06 Ιουνίου 2023 - 12:46

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Ιουνίου
Στη Σύνοδο υπουργών του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων για θέματα Πολιτικής Συνοχής, ο Μάκης Κεραυνός
19:07
Η Ήλια Ηροδότου είναι η νέα Κοινοτάρχης Πέρα Πεδίου
19:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
18:00
Την έξοδο στις αγορές το επόμενο διάστημα εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών
17:21
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, με εκλογικό αφανισμό κινδυνεύουν οι Τόρις
17:19
Στα €3,1δισ. υπολογίζονται να ανέλθουν οι συνολικές επενδύσεις για την πράσινη μετάβαση στην Κύπρο
17:10
Tμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο Καιρού 16/6/2024
16:48
Χριστοδουλίδης: Ο πόλεμος στην Ουκρανία πρέπει να τελειώσει
16:28
Νέο θύμα της ασφάλτου 48 ετών γυναίκα από τη Ρωσία
14:56
Στις Βρυξέλλες για την άτυπη σύνοδο Αρχηγών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ
14:32
Επιχείρηση απελευθέρωσης ομήρων σε κέντρο κράτησης στην Ρωσία. Νεκροί οι δράστες
12:28
Έτοιμη η Κύπρος να παράσχει βοήθεια για απρόσκοπτη μεταφορά των ουκρανικών σιτηρών
12:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.