Χωρίς αποτέλεσμα οι προσπάθειες Στιούαρτ για συνάντηση Χριστοδουλίδη -Τατάρ

Χωρίς αποτέλεσμα είναι οι μέχρι στιγμής προσπάθειες του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόλιν Στιούαρτ, για απευθείας επαφή του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων για από κοινού παρουσία του με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη, ακόμα και σε μια εκδήλωση ή επίσκεψη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μια από τις τελευταίες προσπάθειες του κυρίου Στιούαρτ ήταν η κοινή επίσκεψη των ηγετών των δύο κοινοτήτων στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, πριν από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε μια άτυπη συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ, στη διάρκεια της οποίας ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε απευθύνει πρόσκληση στον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων για κοινωνική συνάντηση.

Ο κύριος Στιούαρτ αναμένεται να έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον Ερσίν Τατάρ πριν από τη μετάβασή του στη Νέα Υόρκη, εντός Ιουλίου, για ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας επί του Κυπριακού.

ΣΣ/ΙΝ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Ιουνίου 2023 - 11:48

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Ιουνίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024
12:40
Συνελήφθη ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος
11:38
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 18/6/2024
11:31
Στήριξή στην επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και της Ρομπέρτα Μετσόλα, εξέφρασε ο Πρόεδρος
10:56
Χωρίς συμφωνία για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα
10:16
Ο πρόεδρος της Χιλής απαίτησε οι αρχές της Αργεντινής να αποσύρουν φωτοβολταϊκά πλαίσια
10:02
ΟΗΕ: Την πρώτη θέση στην τυποποίηση γεωγραφικών ονομάτων κατέχει η Κύπρος
09:54
Ο Μάρκ Ρούτε ο επικρατέστερος διάδοχος του Γενς Στόλτενμπεργκ ως Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ
09:25
Η γερμανική αστυνομία παράτησε ομάδα μεταναστών σε χώρο στάθμευσης
09:16
ΝΑΤΟ: Οι σύμμαχοι αυξάνουν τις στρατιωτικές δαπάνες
09:12
Κ. Ιωάννου: Εξακολουθούν να υπάρχουν εκκρεμότητες για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
09:07
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Πολλαπλά και πολυεπίπεδα τα οφέλη της συμφωνίας με τις ΗΠΑ
07:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.