ΕΕ: Έγινε το πρώτο βήμα για θέσπιση ενοποιημένης μεταναστευτικής πολιτικής (Βίντεο)

Yπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου: Καταλήξαμε σε μια σημαντική συμφωνία, που αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τις συνοριακές διαδικασίες και τη δημιουργία μηχανισμού αλληλεγγύης που αποτελεί πάγιο αίτημα της ΚΔ και άλλων κρατών-μελών της πρώτης υποδοχής, τα οποία δέχονται εντονότατες μεταναστευτικές πιέσεις.

Κατόπιν πολύωρων διαπραγματεύσεων, οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης κατέληξαν σε συμφωνία, όσον αφορά τις δύο πρώτες νομοθεσίες οι οποίες θα διέπουν τονέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου. Θα ακολουθήσουν οι διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Ιωάννου αναφέρθηκε στις αυξημένες δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η Κύπρος τα τελευταία έξι χρόνια, λόγω των συστηματικών προωθήσεων μεταναστών από την Τουρκία μέσω της πράσινης γραμμής.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΕ.jpg

Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι η Κύπρος αναμένει την ολοκλήρωση του Σχεδίου Δράσης για την Ανατολική Μεσόγειο, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες αποφόρτισης του συστήματος ασύλου της χώρας.

Παρά την αρχική απόρριψη της πρότασης από την Ελλάδα, εντέλει η Αθήνα στήριξε την πρόταση. Υπέρ τοποθετήθηκε και η Κύπρος.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ ΕΕ.jpg

Ως ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτήρισε τη συμφωνία η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον.

Τα δύο νομοθετήματα τα οποία έλαβαν το πράσινο φως από το Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, αποτελούν το κλειδί της ισορροπίας, μεταξύ της ευθύνης και της αλληλεγγύης των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΕ.jpg

Βάσει των συμφωνηθέντων, δημιουργείται μηχανισμός αλληλεγγύης, κάτι το οποίο επεδίωκαν από την πρώτη στιγμή τα Ευρωπαϊκά κράτη - πρώτης υποδοχής, όπως η Κύπρος και η Ελλάδα.

1686281040_1f1b1c5791e6cfce962918165f58604a_meta_photo

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, έκανε λόγο για ιστορική μέρα.

O υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου σε ανάρτησή του στο τουίτερ αναφέρει: Καταλήξαμε σε μια σημαντική συμφωνία, που αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τις συνοριακές διαδικασίες και τη δημιουργία μηχανισμού αλληλεγγύης που αποτελεί πάγιο αίτημα της ΚΔ και άλλων κρατών-μελών της πρώτης υποδοχής, τα οποία δέχονται εντονότατες μεταναστευτικές πιέσεις.

ΓΑ/ΠΑΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 09 Ιουνίου 2023 - 14:44

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Πυρκαγιά στην περιοχή Λαπάτσας
14:35
Αντωνίου: Δεν μιλάμε για σχέδιο λύσης, αλλά για προγραμματισμό επόμενων βημάτων
14:33
Μέτρα πρόληψης για προστασία από τα κουνούπια στο Δήμο Λευκωσίας
14:25
Στο Παρίσι η Υπουργός Παιδείας
14:19
Η Σελίν Ντιόν επιστρέφει στη σκηνή
14:14
Μητσοτάκης: Τα 50 χρόνια από την επιστροφή της Δημοκρατίας να γίνουν αφετηρία για καλύτερη Ελλάδα
14:07
Κανονισμούς για ορθολογική διαχείριση αποβλήτων πλαστικών γεωργικής χρήσης ενέκρινε το Υπουργικό
13:55
Αυξάνονται οι φοιτητές από τρίτες χώρες με απόφαση Υπουργικού
13:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024
13:00
Υπουργικό Συμβούλιο: Θα ανεγερθούν 703 φοιτητικές κλίνες σε Λεμεσό και Πάφο
12:58
Ελλάδα: Μόνο με ψηφιακό εισιτήριο η είσοδος των φιλάθλων στα ποδοσφαιρικά γήπεδα
12:50
Η στεγαστική πολιτική, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση
11:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.